Hur man blir frälst och andedöpt – det glada budskapet

Livet är kort – sök Jesus och det eviga livet!

Det är verkligen fantastiskt att veta att Gud älskade hela världen så mycket att han lät sin son (som frivilligt gick med på det) dö för oss så att vi skulle kunna få evigt liv och fullständig lycka. Inga mer tårar, sorger, saknad eller smärta. Precis som djuren som offrades för människors synder under gamla testamentet så dog Jesus dog som ett syndoffer på korset för våra synder. Han tog inte våra synder bokstavligt talat på sig själv och inte heller ”betalade” han för våra synder (det står nämligen inte så Bibeln) men han betalade helt klart ett enormt högt pris för att vår frälsning skulle komma till stånd! Jesus dog och led en gång för alla, och han behöver inte dö flera gånger om vi syndar upprepade gånger. Jesus gjorde det möjligt för ALLA att bli frälsta genom sin död, men vi föds inte frälsta utan det finns VILLKOR som hänger på OSS. Det handlar inte om att vi kan förtjäna vår frälsning av något som vi gör eller tror, utan det handlar om att klara grundkravet. Egentligen utmynnar alla villkor in i ett enda; vilket är att vi måste TRO på Jesus för att bli frälsta.

Joh. 3:16. Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte skall förgås, utan ha evigt liv.

Men vad innebär det att TRO? Jakob använde demonerna som ett exempel när han förklarade att vi inte kan bli frälsta genom att endast ha tro utan gärningar. Demonerna tror också att Gud är EN och att Jesus är hans son (Jesus är dessutom Gud) men en sådan tro kan inte frälsa vare sig änglar eller människor. Bibeln lär oss att en sann och frälsande tro innebär att vi ÄLSKAR Jesus, och älskar vi Jesus så LYDER vi honom. Det är också de som LYDER honom som blivit lovade evigt liv. *)

1 Joh 2:3 Och av det vet vi att vi känner honom: OM vi håller hans bud. 4. Den som säger: Jag känner honom, och inte håller hans bud, han är en lögnare, och sanningen är inte i honom. 5. Men den som håller hans ord, i honom är sannerligen Guds kärlek fullkomnad. Av det vet vi att vi är i honom. 6. Den som säger sig förbli i honom är också skyldig att vandra så som han vandrade.

1 Joh 2:17. Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.

Oavsett hur djupa synder du har gjort dig skyldig till så kan du bli helt renad när du kommer till Jesus. Satan vill förstås få dig att tro att du inte kan bli renad för att din synder är så stora och så många, men låt honom inte vinna över dig. Gud kan göra synder som är blodröda vita som snö. När du bestämt dig för att acceptera Jesus som din Frälsare så måste du be om förlåtelse för dina synder och omvända dig. Att be om förlåtelse och att omvända sig är inte alltid samma sak. Vi kan inte ha inställningen att vi kan synda, be om förlåtelse, synda, be om förlåtelse om och om igen. Det visar bara att vi inte har gjort en sann omvändelse och vi kan inte lura Gud som alltid ser våra hjärtan.

När du kommer till Jesus måste du tro att han finns, du måste vara beredd att bära ditt kors varje dag och du måste älska Gud mer än någon annan människa. Det betyder helt enkelt att du inte kan tjäna två herrar och du kan inte kompromissa med din tro. Låt inte Satan få dig att tro att detta skulle vara svårt, för om du håller dig nära Gud så kan du klara det.

1 John 5:3. Ty detta är kärleken till Gud, att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Satan kommer att fresta dig men vi har ett löfte att vi kan stå emot honom! Var bara beredd på hans attacker och du vinner över honom! Böner, bibelläsning och lovsång är våra vapen. Sen kanske du också måste studera vad som är synd och vad som inte är synd. En frestande tanke är till exempel inte per automatik en synd, så känn dig inte som en skurk bara för att en tanke kommit flygande. Men låt inte tankarna bli kvar och få fotfäste, och placera dig framför allt inte i frestande situationer som kan få dig på fall. Jesus frestades precis som vi, men han valde förstås att inte synda. Så frestelser är en sak och synd är en annan sak. Vissa tankar kan förstås vara syndiga för om du till exempel hatar en människa i ditt hjärta så är det en synd. Likaså om du är arg på en människa UTAN ORSAK, eller om du i ditt hjärta helt enkelt planerar att synda. Håll dig nära Gud så slipper du hata, vara arg utan orsak eller ha fel inställning. Den Heliga Ande får dig på rätt kurs så håll dig till honom.

Det här med omvändelse är viktigt eftersom det inte hjälper en människa som överträtt lagen att plötsligt börja leva rätt. De GAMLA synderna måste först utplånas innan man kan kallas för ”rättfärdig” och Gud kan inte ljuga och kalla en människa ”rättfärdig” som egentligen inte är det. Eftersom du inte kan radera eller betala för dina överträdelser så är det Gud som måste radera dem, vilket han gör i sin barmhärtighet på villkoret att du omvänder dig. Vi kan inte kräva av Gud att han ska radera våra skulder men i sin kärlek till oss så har han valt att göra det. Då betraktar han dig som om du aldrig syndat. Tänka bara på att DU sedan måste leva rättfärdigt. Bara för att du blivit renad en gång betyder inte att det är fritt fram att orena sig igen och tro att Gud inte bryr sig om det, eller att vi för alltid är betraktade som rättfärdiga oavsett vad vi gör. Vi kan aldrig gömma oss bakom Jesu blod och tro att Gud inte ser vår synd för det gör han. Vi har också blivit tillsagda att inte låta lura oss vad gäller detta, så var på din vakt. Satan har endast ett mål och det är att försöka få oss att SYNDA eftersom han vet att SYND separerar oss från Gud, och lyckas han med detta är vi inte längre på väg till himlen. Synd krigar mot vår själ så det är allvarligt. Vi har självfallet chansen att be om förlåtelse och omvända oss igen om vi skulle misslyckas i livet, men Gud ser i våra hjärtan om vi menar det vi säger. Gud vill inget annat än att hjälpa oss och Gud vill inte att NÅGON ska gå förlorad.

Gud har gjort saker och ting lätt för oss genom att ge oss den Heliga Ande som en hjälpare och vägvisare i våra liv. Lever vi nära Gud känns det också i samvetet om vi är på väg åt fel håll. Johannes Döparen profeterade om Jesus att han skulle döpa i helig ande(och eld och Jesus själv påminner om detta i Apg 1:5 när han strax före himmelsfärden lovar att detta nu snart ska ske. Här kommer några verser om vad den Heliga Ande kan göra:

Apg 2:37. Då de hörde detta, fick de ett styng i hjärtat och de sade till Petrus och till de andra apostlarna: Män och bröder, vad skall vi GÖRA? 38. Petrus sade till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni skall få den Helige Andes gåva.

Apg 8:14. Då nu apostlarna som var i Jerusalem fick höra att Samarien hade
tagit emot Guds ord, sände de Petrus och Johannes till dem. 15. När de kom dit ner, bad de för dem att de skulle få den Helige Ande, 16. ty han hade ännu inte fallit på någon av dem, utan de var endast döpta i Herrens Jesu namn. 17. Då lade de händerna på dem, och de fick den Helige Ande.

Ef 5: 7. Var därför inte oförståndiga, utan förstå vad som är Herrens vilja. 18. Och drick er inte berusade av vin, det leder till ett dåligt levnadssätt, utan låt er uppfyllas av Anden. 19. Tala till varandra i psalmer och lovsånger och andliga visor, och sjung och spela till Herrens ära i ert hjärta, 20. och tacka alltid Gud och Fadern för allt i vår Herres Jesu Kristi namn.

Titus: 3:4. Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, 5. frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan efter sin barmhärtighet, genom den nya födelsens bad och förnyelse i den 6. som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare, 7. för att vi skall bli rättfärdiga genom hans nåd och bli arvingar enligt hoppet om evigt liv.

Läs gärna 1 Korinthierbrevet 12-14 om tungotal. Alla kristna talar inte i tungor med det är en av Andens gåvor som vi kan få. Har vi även gåvan att översätta tungotal kan vi uppbygga ännu fler människor.

Vill gärna avsluta med missionsbefallningen och löftet till oss om vilken kraft vi kan få genom den Heliga Anden:

Markus 16: 14Sedan, uppenbarade han sig för de elva när de låg till bords, och förebrådde dem deras otro och deras hjärtas hårdhet, att de inte hade trott dem som hade sett honom vara uppstånden. 15. Och han sade till dem: Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt, han skall bli frälst, men den som inte tror, han skall bli fördömd. 17. Men dessa tecken skall följa dem som tror: I mitt namn skall de driva ut onda andar*, de skall tala med nya tungor, 18. ormar skall de ta i händerna, och om de dricker något, som är dödande, skall det inte skada dem. På sjuka skall de lägga händerna, och de skall bli friska. 19. Därefter, sedan Herren Jesus hade talat med dem, blev han upptagen i himlen, och satte sig på Guds högra sida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s