Konspirationsteorier

En gång i tiden så var det en konspirationsteori att Tysklands politiska ledare satte judar i koncentrationsläger för tvångsarbete under olidliga förhållanden, och där de sedan gasades ihjäl i miljoner. I början visade Hitler och hans kamrater propagandafilmer från judiska “ghetton” där det deklarerades att det var tänkt att behövande äldre judar skulle bo för att utöva fritidssysselsättningar och där de kunde få ordentlig sjukvård, etc. Det var den bilden som den politiska ledningen ville att alla skulle tro på, och andra tidningar repeterade historierna för läsare som inte såg någon anledning att misstro dem. IDAG vet vi sanningen om koncentrationslägren, men i början var “den officiella sanningen” en helt annan.

Tänk om vi levde långt innan utrotningen av judar i koncentrationsläger blev känd, och någon berättade för oss om att det förekommer ett sådant hemskt förfarande. Tänk om vi sdå kulle utbrista:

Har du något bevis för en sådan osannolik historia? Var försiktig med att baktala och förlöjliga oskyldiga politiker, och återkom när du har bevis! Det är okristligt att sprida ut rykten på det sättet du gör, och det förstår du väl att tyska ledare inte skulle ha ihjäl sitt eget folk! Har ALLA tidningar fel? Vad ger det dig att hålla på med konspirationsteorier? Är det inte bättre att använda tiden att sprida Guds ord i stället för att konspirera?

Egentligen är “skapelsetro/kreationism” också en slags konspirationsteori eftersom det är en avvikande uppfattning mot majoritetens uppfattning. Men skapelsetro var en gång majoritetsuppfattningen i vår historia, och vi kan inte heller bedöma sanningshalten av en teori med hjälp av allmän röstning.

För inte så länge sedan var det en konspirationsteori att politiker (såsom i Obamas styre) möjliggjort spioneri mot vanliga medborgare – utan domslut och i en stor omfattning gällande avlyssning av telefoner, tillgång till epost, etc. Idag har sanningen om detta även uppmärksammats i mainstream media (tidigare var det bara Alternativ media som skrivit om detta), och plötsligt har därför konspirationsteorin blivit rumsren och upphört att vara en konspirationsteori. Idag är man ingen dumskalle längre om man skulle hävda att det förekommer en sådan typ av spioneri. Kanske andra konspirationsteorier i framtiden kommer att bli rumsrena? Även konspirationsteorin gällande mordet på JFK har ju blivit rumsren, för idag har vi ännu bättre bevis (genom filmer) att mördaren absolut inte kan ha varit ensam, och att det dödande skottet inte kan ha kommit från den byggnad som den officiella historien hävdar.

Det enda ärliga sättet att hantera en konspiratonsteori är att studera teorin från källan, för att förstå vad anhängarna baserar sina åsikter på och vilka fakta/bevis som ligger till grunden. Alternativet är förstås att medge att man inte har tid/intresse att studera ämnet och därför inte kan ge ett rakt besked om huruvida det kan finnas stöd för konspirationsteorin eller inte. Vägen som man INTE bör gå är att säga

“Jag vägrar att läsa de fakta/bevis som du stödjer dina tankegångar på, men jag VET att du har fel eftersom det låter så dumt och eftersom jag inte kan läsa om detta i mainstream media.”

Första gången jag på allvar stötte på en konspirationsteori var i ett sammanhang där en person som jag kom i samspråk med berättade att han trodde att 9/11 handlade om en false flag attack, och ett av hans skäl var att BBC annonserat samma dag att en tredje skyskrapa rasat 22 minuter innan byggnaden i själva verket rasade, och utan att det fanns några som helst skäl att ens tro att den felfria byggnaden skulle rasa. Hur kunde BBC veta att byggnaden skulle rasa? Jag började genast protestera (eftersom hela idén att 9/11 skulle vara en false flag lät så urdum och osannolik) trots att jag inte hade några bra svar på dilemmat. Sent omsider bestämde jag mig för att studera vad de här konspirationsanhängarna baserade sina uppgifter på (enligt en undersökning så tror ca hälften av Amerikanerna att det handlar om en false flag attack), och jag blev förbluffad över hur mycket bevis det fanns för att det verkligen rörde sig om ett inside job. Det är GLASKLART att en terrorattack var planerad för NY 2001 pga en uppsjö av bevis, och många högt uppsatta personer bland politiker och CIA/FBI varnade därför några utvalda viktiga personer (t ex andra CIA-anställda) att hålla sig borta från NY redan i augusti 2001. 

I denna flik kommer jag att lägga upp filmer gällande de konspirationsteorier som jag känner till. Notera att jag inte håller med om allt som yttras i filmerna, och det är heller inte möjligt eftersom människor helt enkelt kan ha lite olika teorier och förslag på vad som egentligen hände. Det är inget fel att spekulera, bara man erkännder att man gör just detta. Det viktiga är att få ställa frågor om vad som hände, och att belysa politikers motsägelser, mörkläggning och ovilja att genom neutrala experter låta undersöka saken snarare än att hemligstämpla dokumentation pga “rikets säkerhet”. 

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s