Israel and the Jews

It’s truly amazing that Israel is so much criticized, despite being the only Democracy in the Middle East, and despite having so many more merciful laws concerning minorities than its neighboring countries. Mainstream media is very one-sided in its reports (particularly in Europe, and particularly in Sweden) and just about always attribute the blame for the Middle East problems on Israel. How would we behave if our neighboring countries could not be trusted, and if we constantly lived in fear of getting bombed when sitting on a bus or going shopping in a mall? Building the fences and the walls have saved lives (Jews and Arabs), but mainstream media seldom makes any mention of that.

4 Comments

4 thoughts on “Israel and the Jews

 1. Ja Israel är ett land bland andra och enligt israeler jag känner så är de allra flesta ateister/agnostiker precis som i Sverige. Jag nämner Israel eftersom jag märkt att en del skuldbelägger Israel på ett orättfärdigt sätt, och även judar just för att de är judar. En del tycker det är viktigt att se om vissa onda individer är judar eller har judiskt påbrå och om ja så använder de detta till att försöka visa att de är onda just pga sitt judiska påbrå. Det verkar vara just judar som en del vill döma i grupp, till skillnad mot andra, trots att de kanske inte ens ser sig som troende.

  I övrigt är det förstås högintressant att se vad som händer i Israel med tanke på bibliska profetior om landet och då israeler i historien en gång var Guds folk som skulle vara ett exempel bland andra.

  Like

  • Jo, du har rätt i att det judiska folket en gång var Guds särskilda egendom. Men jag undrar ifall du menar att det fortfarande finns profetior i Skriften som ska uppfyllas speciellt just på judarna? Hur tänker du här?
   mvh: K. Wilkman 🙂

   Like

   • Jag har inga starka åsikter om profetiorna om Israel, förutom att Bibeln förstås är full av hänvisningar och syftningar på Israel och judarna. Finns många bra apologetiska sidor i ämnet.

    Like

 2. Hej,
  Du skriver att man kritiserar Israel för hårt. Jag betraktar Israel som ett land bland många andra, med både goda och dåliga sidor.
  Eftersom du nämner just Israel så undrar jag ifall du betraktar dagens Israel på ett särskilt sätt: Sant är att många historiska, betydande och dramatiska saker har utspelat sig i det landet. Men jag undrar ändå om just våra dagars Israel spelar en särskild roll för dig, bortsett från de gamla historiska händelserna? Har Israel någon särskild betydelse för oss idag?
  mvh: K. Wilkman

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s