Om

kors 6

2016: Har avslutat mitt första studieår på Uppsala universitet (A-kurs) för en teol. kand. Trots högsta betyg är jag i dagsläget osäker på om jag ska löpa linan ut (eftersom det är en lärare jag inte mäktar med) och jag studerar i stället klassisk grekiska på samma universitet. (I ärlighetens namn så lär jag mig mer om Bibeln genom egenstudier, där jag dessutom kan välja studiematerial själv.)

(Email: annikalbjork@gmail.com)

Summerat tror jag…

 • på den klassiska treenigheten – Jesus är Gud i kött
 • att Andens gåvor – såsom helande, tala i tungor, etc – gäller än idag
 • inte att vi förtjänar vår frälsning genom något vi gör eller tror, men att vi är frälsta av NÅD genom tro (en tro som visar sig i gärningar)
 • precis som Jakob att “en människa erkänns som rättfärdig genom gärningar och INTE bara genom tro”, Jak. 2:24 (och det är ungefär här som en del börjar kallar mig för gärningslärare…)
 • att vi är skyldiga syndare just för att vi kunde hålla Guds bud men valde att inte göra det
 • att vi måste bekänna våra synder och omvända oss för att få våra synder förlåtna och bli renade
 • att Jesus (Guds son och Gud i kött) dog som ett felfritt syndoffer för våra synder, för att möjliggöra frälsning för hela världen
 • precis som de gamla kyrkofäderna (utan undantag) de första 250-300 åren e Kr, att vi INTE är födda i synd (som inte heller Rom. 5 påstår – eftersom synda är något man gör och inget vi kan ärva genom generna)
 • att jorden skapades på 6 normala dagar, för ca 6000 år sedan
 • på vuxendop
 • inte på något uppryckande innan Antikrists närvaro och innan den stora vedermödan, men däremot innan vredens tid drabbar jorden
 • inte på “det saliga bytet” – att Jesus tog vår synd och att vi fick hans rättfärdighet, så att vi därmed kan vara positionellt rättfärdiga samtidigt som vi lever i synd och inbillar oss att vi kan dölja vår synd inför Gud
 • att vi kan få seger över synden (Ti. 2:11-12) och inte behöver fortsätta på syndens väg, men inte om vi som fariseerna lägger till saker som inte är synder
 • att vi kristna bör respektera andra människors åsikter även om vi inte håller med, såsom gällande vissa konspirationsteorier. (På min youtubekanal finns alla möjliga inslag om false-flag-attacker och annat, men Youtube har en tendens att ta bort sådana filmer eftersom makteliten inte vill att vi ska få reda på vad som pågår.)

Jag var tidigare medlem i Pingstkyrkan men är f. n. inte medlem i någon församling. Jag är gift, och bor med min familj nära Arlanda flygplats som tidigare var min arbetsplats under 12 år.

Jesus offrade sitt liv för jordens folk och erbjuder alla evigt liv. Hoppas du inte slänger bort nyckeln, utan vandrar i ljuset och blir medarvinge till hans permanenta rike.  

Petrus svarade dem: “Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. (Apg 2:38)

Vi kan inte förtjäna vår frälsning av något som vi gör (eller tror), men vi kan omvända oss och bli helt renade i Jesu blod – och fortsätta att vandra heligt. Vi kan välja att leva efter Anden i stället för köttet. Det första som Jesus predikade på jorden efter sitt dop handlade om omvändelse:

Från den tiden begynte Jesus predika och säga: »Gören bättring, ty himmelriket är nära.» 1917 (Matt. 4:17)

Om ni inte OMVÄNDER er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket (Matt. 18:3)

Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, kommer ni alla att gå under som de. (Lukas 13:3)

Många kristna har blivit som förtrollade av hittepåversen “Vi är frälsta av tro allena” – som inte finns med i Bibeln. I stället säger Bibeln:

Ni ser alltså att en människa erkänns som rättfärdig genom GÄRNINGAR och INTE BARA GENOM TRO (Jak. 2:24) 

För oss svenskar är det kanske Martin Luther som kollrat bort oss, men i andra delar av världen är det John Kalvin. Båda var stora fans av den före detta gnostikern Augustinus, som var den som införde den största delen av irrläror till kyrkan.

Mina bröder, om någon bland er kommer bort från sanningen och någon för honom tillbaka, så skall denne veta att den som återför en syndare från hans villoväg frälser hans själ från DÖDEN och överskyler många synder. (Jak. 5:19-20)

Många kristna ledare är inte ens medvetna om att de går Satans ärenden, när de dunkar syndare i ryggen och lovar “GUD ÄLSKAR OCH ACCEPTERAR DIG SOM DU ÄR, SÅ DU BEHÖVER INTE OROA DIG OCH INTE ÄNDRA DIG PÅ MINSTA VIS, FÖR DU ÄR FRÄLST AV NÅD MIN VÄN!” En sådan falsk brandförsäkring lärde Satan ut i Eden:

Då sade ormen till kvinnan: “NI SKALL VISST INTE DÖ! 1 Mos. 3:

Men Satan ljög eftersom sanningen är den motsatta – syndar vi och vägrar att omvända oss så dör vi. Ja, vi är fortfarande frälsta av NÅD (vi är inte frälsta för att vi valt att lyda lagen perfekt), men nåd är inget täcke som man kan dra över sig för att dölja sin synd från Gud. Att vara frälst av nåd betyder att vi är frälsta pga Guds barmhärtighet trots att vi förtjänar döden. Så mycket älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son…

1 Joh 5:3. Ty detta är kärleken till Gud, att vi håller hans bud. Och hans bud är INTE tunga.  

1 Joh 3:7. Kära barn, låt ingen bedra er. Den som GÖR rätt är rättfärdig, liksom han är rättfärdig

Stora delar av min blogg går åt till att varna för kalvinismen, eftersom denna lära har en sådan makt över människor i USA, England, Nederländerna, etc. Vi lever i de sista dagarna, och vi varnas för laglösheten. Livet på jorden är kort och temporärt men vi kan komma till Jesus för att få LIV i överflöd! Den helige Ande hjälper oss på vägen och allt är möjligt för Gud.

22 Comments

22 thoughts on “Om

 1. Hej Annika!

  Fantastisk blogg. Jag uppskattar särskilt dina inlägg om arvssynden, eller snarare MOT arvssynden. Är du bekant med den grekiske teologen Fr Johannes Romanides? Han har skrivit mycket om ämnet också precis som du gör. Ni har slående lika funderingar!

  Mvh,
  Petros

  Like

  • Hej Petros och tack!
   Arvssynden är ett gissel för många kristna eftersom det kan få dem känna sig trygga i sin synd … De har ju världens bästa ursäkt … Det är möjligt att jag har hört talas om Romanides via min blogg på något sätt.

   Mvh/Annika

   Like

 2. Följer upp gamla insändare.
  Skall det vara så svårt att förstå detta enkla. Oket försvinner inte om du tror på Gud. Det binder dig starkare till Herren Gud och Hans Lag. DU MÅSTE GÅ DEN RÄTTA VAGEN. Genom VÅR Jesus Kristus som kom till jorden som MESSIAS. Han talade endast till Judarna för sin Faders räkning. Efter sin korsfästelse talade Han till oss outbildade hedningar genom sin Apostel Paulus, och skälet var att Judarna avvisade Messias. “Den vägen” kallade Pauls den tro som de omvända kristna hade på den tiden, de var objektet för den förföljelse han utsatte de första kristna för. Han löd under Judarna i sin förföljelse av alla som ville få få oket bortlyft och inte följde Mose lag. End of story.
  Vi kan åkalla Herren men det är Han som bestämmer om Han vill ha oss. Då MÅSTE vi gå “den vägen”. De som talar om drakens härjningar vill jag hänvisa till 1917 års Bibel och där skall han söka på “den vägen” och tänka om. Han förklarar Paulus apostlagärning som obehövlig.
  Mvh

  Like

  • Amen! Alltför många tror att Jesu död på korset innebär att det nu inte längre finns konsekvenser för synd (mer än reducerade gåvor i himlen) och att alla kristna plötsligt fått en brandförsäkring.
   MVH

   Like

 3. Joh.20:1-23
  På kvällen samma dag, den första i veckan, satt lärljungarna bakom låsta dörrar av rädsla för de lagtrogna judarna. Då kom Jesus och stog mitt ibland dem, (Jesus som uppstånden Gud gick igenom all materia) han sa – ” Frid åt Er alla”, sedan visade han dem sina händer och sin sida. Lärjungarna blev nu mycket glada. Sedan sa Jesus-” Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
  Jesus påminner om deras kallelse och hela Kristi församling, Dig och mig! och han andades på dem och sa -”Ta emot helig ande!”
  ALLA ÄR VI KALLADE ATT PREDIKA EVANGELIUM SOM GUD AVBILD OCH GUDS BARN!
  Tack för bra blogg

  Like

 4. Hej
  Du skriver under rubriken OM och vad du tror på följande : Jesus offrade sitt liv för jordens folk och erbjuder alla evigt liv. Hoppas du inte slänger bort nyckeln, utan vandrar i ljuset och blir medarvinge till hans permanenta rike.

  Petrus svarade dem: ”Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. (Apg 2:38)

  Om man läser Apg 2:38 så står det följande : (1917 års Bibel) : 38 Petrus svarade dem: ”Gören bättring, och låten alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skolen I såsom gåva undfå den helige Ande. 39 Ty eder gäller löftet och edra barn, jämväl alla dem som äro i fjärran, så många som Herren, vår Gud, kallar.”

  Herren vår Gud kallar inte alla !
  Kan du publicera ett ställe i den Bibliska texten där Gud kallar alla så blir jag nöjd.
  Din vän
  Anders

  Like

  • Hej Lennart!

   Jesus dog för alla människor och alla kan nå frälsning.

   Apg 17:26 Och han har av en enda människa skapat alla människor och folk, för att de skall bo över hela jorden. Han har fastställt bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skall bo, 27 för att DE skall söka Gud, om de möjligen skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom, fastän han inte är långt borta från någon enda av oss.

   Joh. 1:9 Det sanna ljuset, som ger ljus åt ALLA människor, skulle nu komma till världen. 10 Han var i världen och världen hade blivit till genom honom, och världen kände honom inte. 11 Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. 12 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

   Inte ens de som Jesus kallar blir frälsta. Han kallade exempelvis 12 personer som blev hans lärljungar och följeslagare, men inte alla av dem blev frälsta.

   MVH

   Like

   • Som du vet är vi i Vesten attackerad av terrorhoax, religion, MIC, Hollywood, media och skole til at kondisjoneras för ett bestemt världsbild.
    Og terrorfrykt är det verktyg som virkar stärkast på alla gruppar.
    Derför ser vi dette mer och mer i flera länder.
    Stockholm var derför ett väntat hoax.

    Like

 5. Peace!
  Hamnade här från FB där en hade länkat till din post om SD-mobbing. Mycket bra! Har kajkat runt lite och tror mig se en trosfrände, nästan 🙂 Kan skriva under allt du säger i “Tror på” utom en punkt (det är inte arvsynden!). Verkar just nu i en (kristen)miljö där jag är lite av en katt bland hermelinerna, därav bara förnamnet.
  Ska vid tillfälle kolla runt lite mer.
  JL

  Like

  • Men vad roligt, Johannes. Ja det är nog svårt att hitta en annan kristen som tror PRECIS likadant i samtliga detaljer – stora och små. Jag vet inte om jag träffat på någon ännu 🙂
   Har du en egen sida får du gärna säga namnet så kan jag läsa.
   GVD!

   Like

   • Jag har inget offentligt som är ”mitt” just nu för att jag är lite s.a.s. ”in disguise”. Upplever det stundom rätt jobbigt att inte hitta sammanhang där man känner sig mera hemma. Saknar friheten att kunna uttrycka min tro fullt ut där jag fn verkar, också så som du gör här. Undrar om det finns speciell terapi för ”malplacerade kristna” 

    Varen välsignad…
    JL

    Like

 6. Hej. Jag hittar ingen uppgift om vem eller vilka som driver den här bloggen. Jag tänkte att det skulle stå under “OM” men det gjorde det inte? Vore kul med en närmare presentation av Er som skriver. Med vänlig hälsning Anders

  Like

  • Hej Anders!
   Om du klickar på den stora bilden med huset – om du skrollar längre ner till höger – så kan du läsa lite om mig, även om det inte står så mycket. Jag heter Annika och bor norr om Stockholm. Jag är medlem i en pingstkyrka.

   GVD!

   Like

   • Jag klickade på bilden med huset men inte fanns det så mycket mer att läsa där… vad jobbar du med, vilken bakgrund och utbildning har du, har du familj, barn bor du i hus eller lägenhet… förlåt om jag verkar nyfiken men jag har målat upp en bild av dig som gärna skulle kunna få lite mer verklighetsförankring…

    Like

   • Hej Maria

    Det är sant att det inte står så mycket men lite. Vet inte om du såg detta?:

    “Jag bor norr om Stockholm nära Arlanda (där jag tidigare arbetat) med man och två tonårsbarn samt en vit fluffig hund. Förutom att studera Bibeln så tycker jag mycket om att springa. Har tidigare varit aktiv i löparklubbar och tävlat mycket.”

    Det var ett tag sedan jag slutade på Arlanda. Jag jobbade där ca 12 år och mot slutet tog jag bl. a hand om kundklagomål gällande flygplatsen (alltså inte gällande bagage, förseningar, etc utan Luftfartsverkets ansvarsområden). Det var alltså kontorsarbete, och det fortsatte jag med i 5 år även efter att jag slutat på Arlanda. Men nu gör jag någonting helt annat, och det är faktiskt därför jag har mycket tid att skriva. Jag jobbar som personlig assistent och jag trivs kanon. Just nu utbildar jag mig även till undersköterska, men jag kommer att fortsätta med mitt ordinarie jobb när jag är klar.

    Vi bor i radhus nära Arlanda. Jag har vanlig svensk gymnasieutbildning och studerade även i USA tre år. Om du söker på mitt namn på Facebook så kan vi bli vänner där om du vill.

    Jag vevar fram även dit andra inlägg och läser det i kväll.

    GVD!

    Like

 7. Hej Annika.
  Blev nyfiken på dig som person eftersom du uttrycker din tro, dina tankar och åsikter på ett så frimodigt och kraftfullt sätt sätt trots att detta riskerar att vara något “obekvämt” för somliga.

  Precis som du så anser även jag att många kyrkosamfund är på villoväger. Har tittat på listan över de viktigaste punkter i din tro.
  Har varit i kontakt med andra som tillhör Pingströrelsen och märker att det finns flera skillnader i det ni tror på och undervisar om, detta förvånar mig en aning. Är det så att det är “högt till taket” inom Pingströrelsen eller kan man ana en viss splittring?
  Det skiljer sig naturligtvis även till en viss del på hur jag själv tror bör jag kanske tillägga.
  Nämner detta därför att jag just nu inte vet om du är sugen på att debattera om trosfrågor eller om du vill närmast växla tankar med dem som redan tror på samma sät som du?
  MVH: K.J.W.

  Like

  • Hej där KJW

   <<Har varit i kontakt med andra som tillhör Pingströrelsen och märker att det finns flera skillnader i det ni tror på och undervisar om

   Att jag är pingstvän och går i en pingstkyrka beror på att jag känner att jag ju måste välja kyrka och inte vill vara kyrkolös. Jag vill umgås med andra människor som tror på Gud. Mina åsikter är inte detsamma som Pingstkyrkans åsikter. Vidare tror jag att det finns olika åsikter inom en och samma kyrka oavsett vilken kyrka du väljer. Förhoppningsvis har man dock en kärna gemensam.

   <<Nämner detta därför att jag just nu inte vet om du är sugen på att debattera om trosfrågor eller om du vill närmast växla tankar med dem som redan tror på samma sät som du?

   Jag vet inte om jag känner någon kristen som tror EXAKT som jag 🙂 Därför vet jag knappt hur det känns att växla tankar med någon som tror som jag.

   Debattera? Jo, det gör jag nog regelbundet, men frågan är förstås hur mycket tid det tar i anspråk. Var det något speciellt du tänkte på?

   GVD

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s