Mordet på Olof Palme, 1986

Boken Inuti Labyrinten av bröderna Poutiainen finns bl a att köpa här på Adlibris, och du kan även köpa boken Statskupp i slowmotion från Ole Dammegaard på hans hemsida lightonconspiracies eller en av Sven Anérs böcker De sammansvurna om Olof Palme här på Adlibris.

Deras slutsatser kanske ser olika ut (vilka de ursprungliga och egentliga  mordbeställarna är), men de verkar vara samstämmiga vad gäller faktauppgifter och att poliser ofta har sagt emot sig själva, ljugit, manipulerat, hemligstämplat och även förtalat människor som inte hållit sig till den officiella bilden.

Palmekommissionen har fått det att låta som att de varit neutrala och inte tagit ställning till dessa motsägelser, utan presenterat sitt material väldigt objektivt. Men sanningen är att de ofta suddat bort motsägelser utan att förklara att det finns diametralt olika vittnesuppgifter inblandade, och de har nästan konsekvent valt att INTE tro på Gösta Söderström som var ett högt befäl och den första polisen på plats. Hade de trott på hans uppgifter hade de sluppit alla motsägelser, men förmodligen har det inte varit något alternativ för kommissionen eftersom det då skulle visa sig hur poliser i de högsta ställningarna i bästa fall varit helt handlingsförlamade och brutit mot de flesta av sina arbetsrutiner, och i sämsta fall haft förkännedom om mordet och därför gjort sitt bästa för att simulera en mördarjakt och att hemligstämpla material så att inte sanningen ska komma fram.

Ofta har deras vittnesuppgifter ändrat sig genom åren. Den första versionen från Hans Holmér har exempelvis varit att han var på väg till Vasaloppet och stoppades av kollegor på vägen dit varpå han då vände tillbaka mot Stockholm. Den historien ändrade han senare i sin egen bok, där han påstår att han övernattat i Borlänge. Scandic Hotels i Borlänge har dock klart sagt att de inte haft honom som gäst vare sig i restaurangen eller på hotellet överhuvudtaget, och inte heller har det varit en “piggögd flicka” som på morgonen berättat för Holmér att Palme blivit skjuten.  Holmér säger att han talat med henne i receptionen när han bett om vatten till sin termos eftersom restaurangen ännu inte öppnat vid den tidpunkten som han uppger. Sanningen är dock att de visst haft restaurangen öppen vid tidpunkten, och damen som arbetade vid tillfället var ca 50 år och har inget minne av honom. (För att nämna några faktafel.)

Det har även varit några politiker inblandade i ett antal lögner, och Sveriges ambassadör i Frankrike – Carl Lidbom – har simulerat en hel historia om ett lån av ett franskt flygplan som han använde för att få hem en av Palmesönerna från Chamonix. Han har inte kunnat visa upp någon dokumentation för detta, och versionerna har ofta ändrats. Den första versionen hette att de hade tänkt att landa i Chamonix men pga vädret så landade de i stället i Geneve (vars Luftfartsverk säger att något svenskt flygplan inte landat vid det tidsspannet). Problemet är också att Chamonix inte ens har en landningsbana…

Att mordet på Olof Palme inte är löst är ganska klart, om nu Polisen och politiker är inblandade och nu ska granska sitt eget arbete. Denna mordjakt har säkert kostat svenska skattebetalare över biljonen, och under hela resan kan man tydligt se att höga polisbefäl blåljuger. Men det är förstås massmedia försiktiga med att berätta, på liknande sätt som när JFK blev skjuten av ett antal personer i Dallas. Ofta löser de problemet med att kalla alla som går emot den officiella bilden för “galna konspirationstroende” och vips är problemet löst.

 

2 Comments

2 thoughts on “Mordet på Olof Palme, 1986

  1. Men det som boken “En oväntad vändning” (av Clas Hedberg) säger. Är ju så spännande och gör att frågan om Palmemordet blir ännu mer intressant. Tänk om det inte var ett mord ens !?

    Like

    • Hej Sven-Åke. Ja exakt. Tänkt om det inte ens var ett mord. Claes teori löser alla anomalier, och nu får vi förklaringen till familjen Palmes förkännedom om händelsen.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s