Villkor för att komma in i Guds rike

Läs nedan VILLKOR för att komma in i Guds rike. Att endast tro på Gud räcker inte eftersom tro utan gärningar är död

Jakob 2:5 Hör på, mina kära bröder. Har inte Gud utvalt de fattiga i denna värld till att vara rika i tron och bli arvingar till riket, som han har lovat dem som älskar honom?

Lukas 8:21. Men han svarade och sade till dem: Min mor och mina bröder är dessa, som hör Guds ord och GÖR det.

1 Joh 2:3 Och av det vet vi att vi känner honom: OM vi håller hans bud. 4. Den som säger: Jag känner honom, och inte håller hans bud, han är en lögnare, och sanningen är inte i honom. 5. Men den som håller hans ord, i honom är sannerligen Guds kärlek fullkomnad. Av det vet vi att vi är i honom. 6. Den som säger sig förbli i honom är också skyldig att vandra så som han vandrade.

1 Joh :17. Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.

Matt 7:21. Inte skall var och en komma in i himmelriket, som säger till mig: Herre, Herre, utan den som gör min Faders vilja, som är i himlen.

Joh 3:36. Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror (KJV OBEY) på Sonen skall inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom.

Matt 19:16. Och se, en man gick fram och sade till honom: Gode mästare, vad gott skall jag göra, för att få evigt liv? 17. Då sade han till honom: Varför kallar du mig god? Ingen är god utom Gud allena. Men vill du gå in i livet, så håll budorden. 18. Han sade till honom: Vilka? Jesus sade: Du skall inte dräpa, du skall inte göra hor, du skall inte stjäla, du skall inte bära falskt vittnesbörd. 19. Hedra din far och din mor och: Du skall älska din nästa såsom dig själv.

Joh 14:15. Om ni älskar mig, så håll mina bud.

John 14:21Den som har mina bud och håller dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig, han skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom, och skall uppenbara mig för honom. 22.Judas, inte Iskariot, sade då till honom: Herre, hur kommer det sig att du vill uppenbara dig för oss och inte för världen? 23. Jesus svarade och sade till honom: Om någon älskar mig, skall han hålla mitt ord. Och min Fader skall älska honom, och vi skall komma till honom och ta vår boning hos honom. 24. Men den som inte älskar mig, han håller inte mina ord. Och det ord ni hör är inte mitt, utan Faderns, som har sänt mig.

1 Kor 7:19. Omskärelsen betyder inget och förhuden betyder inget. VAD SOM BETYDER NÅGOT ÄR ATT MAN HÅLLER GUDS BUD.

Hebr 5:9 Och när han fullkomnats blev han, för alla dem som LYDER honom, upphovet till evig frälsning

Matt 25: Då skall Konungen svara och säga till dem: Sannerligen säger jag er: Det ni har GJORT mot en av dessa mina minsta bröder, det har ni GJORT mot mig. Därefter skall han också säga till dem på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som är tillredd åt djävulen och hans änglar. 42. Ty jag var hungrig, och ni gav mig inte att äta, jag var törstig, och ni gav mig inte att dricka, –Sannerligen säger jag er: Vad ni inte har GJORT mot en av dessa minsta, det har ni inte heller GJORT mot mig.46. Och dessa skall då gå bort till evigt straff, men de RÄTTFÄRDIGA till evigt liv.

16 thoughts on “Villkor för att komma in i Guds rike

 1. Suck. Jag borde ha insett för länge sen att det inte går att resonera med någon som är ologisk. Det var mitt fel. Tack för mig. Jag hoppas att Gud en dag ger dig omvändelse.

  Like

  • Gud vill att alla människor ska omvända sig, men dessvärre gör inte alla det. (Människans fria vilja.) Sen vet jag förstås inte vad det är jag ska omvända mig ifrån? Att jag bloggar om teologi, eller att jag gjort så att Jesussajten visar mina blogginnlägg offentigt?

   Like

 2. Du skrev: “Ge mig några exempel på att jag varit skyldig till detta.”

  Det har jag redan gjort, men du fortsätter ju t.o.m i ditt senaste inlägg! Ser du inte vad du håller på med? Här tex:

  “Din tolkning innebär ju att jag inte får undervisa i Bibeln vad gäller mina egna barn. Det skulle vara väldigt tragiskt i de fall där kvinna är ensamstående med barn, eller har en man som inte är troende.”

  Min tolkning? Jasså? Jag har aldrig påstått detta!

  Du skrev: “Hur kommer det sig att det fanns instruktioner om hur kvinnor ska profetera i en församling på Paulus tid? Profetiskt budskap är en form av undervisning.”

  Ja, det är en form av undervisning? Innebär det att buden i 1 Tim 2 är omintetgjorda eller motsägelsefulla? Självfallet inte! Men det är vad du förutsätter. Du gör ett logiskt felslut.

  “Vidare hade Paulus kvinnliga medarbetare.”

  Ja? Och hur omintetgör det 1 Tim 2?

  För dig verkar det bara finnas “allt eller inget”. Du tänker: Om det inte stämmer att en kvinna aldrig (under några som helst omständigheter, vare sig hon är kristen eller icke kristen, får “undervisa” en man på något sätt överhuvudtaget!) så är Guds bud i 1 Tim 2 omintetgjort. Och det är därför tillåtet för mig att bryta 1 Tim 2 och undervisa Guds ord till män iaf. Du tänker helt fel.

  Like

  • Falsk anklagelse från din sida:
   <<Du tänker: Om det inte stämmer att en kvinna aldrig (under några som helst omständigheter, vare sig hon är kristen eller icke kristen, får ”undervisa” en man på något sätt överhuvudtaget!) så är Guds bud i 1 Tim 2 omintetgjort.

   Nej det finns inga verser i Bibeln som kan tillintegöras men de kan läsas i sitt sammanhang. Det står ingenstans i Bibeln att det är fel för en kvinnna att undervisa manfolk i 100% av alla fall. Om det hade lärt det så hade det varit fel för mammor att undervisa i Bibeln för sina egna unga söner. Du håller väl med mig om att Bibeln inte lär det? Finns det andra fall där en kvinna kan undervisa en man i din syn? Om en kvinna är väldigt bibelsprängd och gifter sig med en man som är kristen men inte särskilt bevandrad i bibeln, tycker du att kvinnan ska få undervisa sin man i bibeln? Hur är det med bibelkunniga kvinnor som vill berätta om sina bibeltolkningar i ett forum för både manliga och kvinnliga? Tycker du att hon ska få "undervisa" där?

   Eftersom du valde att börja din kommunikation med mig att ge mig dessa verser så måste du väl ha haft min baktanke? Tycker du det är fel av mig att blogga om mina Bibeltolkningar och att dessa tolkningar riskerar att hamna i ögonen på till exempel dig, vilket du tycker är helt galet? Jag frågar dig då vad du anser att jag eller ägare av Jesussajten ska göra åt saken? Tycker du att det vore en bra idé att bloggarna görs i olika färger för manfolk och kvinnfolk så att du inte ska behöva utsättas för att undervisas av en kvinna?

   Like

   • Bravo.

    Nu är du mig verkligen på spåren. Du förstår nu vad jag “skrivit”. Men om du läser noga vad jag “skrivit” så skrev jag särskilt att färgerna på bloggarna absolut måste vara antingen knallgrön eller turkos. Detta är inte bara en god ide, utan detta kräver jag absolut att Jesussajten måste göra till lag! Det var väl tydligt att jag hela tiden menat det?

    Manfolket måste räddas från dessa galna kvinnofolk! Manfolk bebisar på 2 dagar måste absolut bestämma och undervisa sin mamma i Guds ord. Det är ju hela min poäng!

    Like

   • Eftersom jag inte är säker på vad det är du vill säga så ställer jag frågor, och väldigt tydliga sådana så att du ska kunna se att svaren egentligen är väldigt självklara. Jag tror själv inte att du egentligen menar att Jesussajten ska börja med olika färger för män och kvinnor, för jag tror att du innerst inne inte anser att kvinnor aldrig någonsin ska kunna undervisa män – till exempel vad gäller utanför kyrkliga sammanhang, när det handlar om frivilliga manliga lyssnare, osv. Jag hoppas att jag med mina frågor fått dig att se att dina bibelverser egentligen inte passade in på mig. För vad gjorde jag för fel? Jag är en kvinna som bloggar om teologi. Det är inte fel. Mina inlägg hamnar på en site som heter Jesussajten, och de gör heller inget fel i att tillåta både manliga och kvinnliga bibelbloggare utan att varna män. Eftersom jag inte gjort något som Bibeln förbjuder så tycker jag att dina bibelverser inte var så relevanta i sammanhanget.

    Like

 3. Varför fortsätter du att försöka förlöjliga mig och bygga “strawmans”?

  Du skrev: “…så får du kontakta ägarna för bloggkatalogen. ”

  Detta var väldigt lågt.

  Det verkar som du vill missförstå allt man skriver, och bygga falska anklagelser på det. Det är inte lätt att “förstå” dig när du hela tiden bygger “strawmans”, skriver nonsens och försöker flytta fokus.

  Du skrev: “…vilket ”Guds ord” som hon ska rätta sig efter. Ordet som kommer från en katolsk man eller från en baptistisk man?”

  Din “poäng” är intetsägande eftersom den bygger på din missuppfattning (och din strawman). När jag skrev kl 11:11 “böja dig för Guds ord” – då menade jag 1 Tim 2! Texten som jag citerade från början…

  Du skrev: “Jag noterar att du väljer att citera ”kvinnor ska vara tysta…” osv i stället för at komma med sakargument varför jag har fel. ”

  Sakargumentet är ju bibeltexten själv! Vad väger tyngre än vad bibeln säger? Bibeltexten säger ju tydligt att kvinnor inte ska undervisa i Guds ord, vilket du inte vill böja dig för.

  Paulus talar tex självfallet inte om kvinnliga grundskolelärare (eller något liknande)! Vilket du direkt (helt utan grund) falskt anklagade mig för att tro. Utan han menar att kristna kvinnor inte ska predika och undervisa män i Guds ord.

  Det är en väldig skillnad mellan att vittna om sin tro för någon som frågor och att undervisa och predika Guds ord. Den uppgiften är din mans och/eller din pastors.

  Like

  • Patrik,
   Var det inte du som började med att besvara mina argument med bibelverser om att en kvinna ska vara tyst och inte undervisa i bibelfrågor? Förmodligen hade du några tankar med att visa mig just de verserna? Vad var dina tankar? Om du anser att kvinnor aldrig ska undervisa män (eller inga alls) borde kanske ägarna för Jesussajten ha olika färger för kvinnor och män för att undvika risken att män läser kvinnors bibeltolkningar och därmed råkar ut för att “undervisas”?

   Du skriver: “Det är inte lätt att ”förstå” dig när du hela tiden bygger ”strawmans”, skriver nonsens och försöker flytta fokus.”

   Ge mig några exempel på att jag varit skyldig till detta.

   Hur kommer det sig att det fanns instruktioner om hur kvinnor ska profetera i en församling på Paulus tid? Profetiskt budskap är en form av undervisning. Vidare hade Paulus kvinnliga medarbetare. Tolkar du versen som att kvinnor inte ens ska undervisa andra kvinnor och inte heller barn? Det står ingenstans i Bibeln att kvinnor inte ska undervisa i Guds ord. Läs verserna i sitt sammanhang. Din tolkning innebär ju att jag inte får undervisa i Bibeln vad gäller mina egna barn. Det skulle vara väldigt tragiskt i de fall där kvinna är ensamstående med barn, eller har en man som inte är troende.

   Jag har inte falskt anklagat dig för någonting (men du anklagar mig falskt för att göra det) utan jag ställer legitima frågor till dig baserat på dina kommentarer.

   Like

 4. Vad pratar du om? Du skrev: “Om tolkningen är att…”

  Och vem pratar du med? Vem har påstått att en man “per automatik alltid har rätt i en teologisk diskussion”? Och vad har det med saken att göra? Jag citerade Guds ord för dig.

  Din “poäng” är ju mot en “strawman” och total nonsens.

  Du vill rätta dig efter Guds ord? Med din egen nonsens “logik” har du ju just försökt omintetgöra Guds raka bud (Markus 7:9). Du “undervisar” Guds ord.

  Inget i sammanhanget ger ens en antydan på att Paulus slår upp dörren för kvinnor att vara predikanter “utanför kyrkan” (vad det nu innebär). Tvärtom. Nej, predikant rollen är endast för män.

  Like

  • Jag kan se att du fortfarande inte förstår min poäng. Det finns inte bara herrar på den här bloggen, och om du anser att kvinnor inte ska blogga (pga risken att män kanske läser vad de skriver vilket innebär att kvinnorna undervisar männen) så får du kontakta ägarna för bloggkatalogen.

   Jag noterar att du väljer att citera “kvinnor ska vara tysta…” osv i stället för at komma med sakargument varför jag har fel.

   Jag säger dessutom att eftersom män sinsemellan inte är ense om bibeltolkningar så kan kvinnan förstås inte tro på varje manlig person hon möter. Då skulle hon ju gå från våg till våg av olika bibeltolkningar. Därför är det bättre att läsa Paulus ord i sitt sammanhang och att böja sig under Guds ord. Du har fortfarande chans att visa var jag felat i vad jag skrev. Det kan dock dröja innan jag svarar eftersom jag sitter på flygplatsen…

   Like

  • Om tolkningen är att en kvinna inte ska undervisa en man (vare sig i en kyrka eller någon annanstans) och att en man per automatik alltid har rättt i en teologisk diskussion med en kvinna, leder inte detta till att en man som är mormon per automatik är mer korrekt än en kvinna som är pingstvän om de debatterar mot varandra?

   Like

   • Om du fortfarande inte förstår min poäng så kan en kvinna ju fråga sig vilket “Guds ord” som hon ska rätta sig efter. Ordet som kommer från en katolsk man eller från en baptistisk man? Lite svårt att rätta sig efter alla män eftersom män är oense mellan dem själva, eller hur? Läs hellre i vilket sammanhang Paulus menar orden han säger. I kyrkan, utanför kyrkan eller både ock? Likaså kanske man ska böja sig lite mer efter vad sin egen man säger och inte efter vad alla män säger…

    Själv vill jag rätta mig efter GUDS ORD 🙂

    Like

 5. Det är uppenbart att du inte har en aning om vad du försöker förkunna. Börja med att böja dig för detta bibelord och kanske Gud någongång ger dig omvändelse:

  1 Timoteus 2:11
  En kvinna bör i stillhet låta sig undervisas med all undergivenhet.

  Men jag tillåter inte en kvinna att undervisa, inte heller att bestämma över mannen, utan hon skall vara stilla.

  Ty Adam blev först skapad, och sedan Eva.

  Och Adam blev inte bedragen, utan kvinnan blev bedragen och föll i överträdelse.

  Like

  • <<1 Timoteus 2:11 En kvinna bör i stillhet låta sig undervisas med all undergivenhet.

   Ja det är alltid ett smidigt ord att ta till, och denna vers kan till exempel användas av män som är katoliker, mormoner och Jehovas Vittnen för att tysta kvinnor som menar att de inte är bibliska. Eller hur?

   Det innebär att en man som är mormon är mer korrekt än en kvinna som är pingstvän per automatik. Väldigt praktiskt.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s