Varför klär sig tjejer så utmanande under en skolavslutning på högstadiet?

Med största sannolikhet har du hamnat på den här bloggartikeln för att du gjort sökbegrepp såsom “tjejer klär av sig”. Min boggartikel handlar om tjejer som klär sig FÖR LITET. Tacka Gud för att du hamnat på min blogg, för jag vill förmedla till dig idag att JESUS ÄR LEVANDE OCH ÄLSKAR DIG. I stället för att fördriva din tid med att titta på lättklädda tjejer, SÖK GUD MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS. På Noas tid så levde människor som inte trodde på hans budskap att det skulle komma en stor översvämning över hela jorden. Men dessvärre hade de fel. Floden kom, men då var det för sent att omvända sig eftersom dörren till Arken (med de ca 16.000 djuren och 8 människor) var stängd. Min vän, du har inte RÅD att ha fel uppfattning om Gud. Detta handlar om din SJÄL och var du ska tillbringa EVIGHETEN så undersök saken IDAG. Be först en ärlig bön till Gud att han ska visa dig sanningen och läs sedan Johannesevangeliet. Jesus dog på korset för dina synder så att du ska kunna tillbringa evigheten i Guds rike. Omvänd dig och ta emot LIVET! Det här jordelivet är INTE vårt rätta hem.

Och så min bloggartikel:

Juni 2011 

Jag var med på båda mina barns skolavslutning i går, där dottern gick ut 7:an och sonen 9:an. Ett stort antal tjejer klädde sig väldigt “utmanande” med  korta och trånga klänningar  som åstadkom att de visade mycket ben och former. Klänningarna var egentligen lika långa (läs korta) som vanliga tröjor. Jag undrade i vissa fall vad som skulle hända om någon av tjejerna skulle tappa någonting på marken och de var tvungna att böja sig ner för att plocka upp det? Kanske de hade någon kavaljer som kunde hjälpa dem. För bara några år sedan skulle vem som helst anse att sådana kläder är vad prostituterade har på sig, men nu verkar det vara accepterat även bland högstadietjejer, och klädseln var i många fall kombinerad med stora örhängen, mycket smink, färgat hår och skyhöga klackar. Jag märkte också att det fanns några stackars tjejer som förmodligen hade annorexi för det var OTROLIGT smala. Jag kippade nästan efter andan när jag såg dem. Å andra sidan såg jag också tjejer som var kraftigt överviktiga men som ändå hade samma sorts korta och trånga klänningar som alla andra. Det är förstås bra att överviktiga inte låter sig nedslås över sin vikt utan klär sig som de trivs, men oavsett om man är smal eller tjock så tyckte jag hur som helst att det är lite tragiskt att så unga tjejer klär sig så utmanande. Vad är det för bild de förmedlar, och i vilken mån är de påverkade av skräpprogram i TV vad gäller klädsel? Samtidigt finns ett mode där det ska vara långa klänningar och kjolar, och det fanns faktiskt några tjejer som hade det också. Det såg inte alls lika “billigt” ut i jämförelse. De korta och trånga klänningarna som så många klädde sig med var alls inte fula – tvärt om, för i de flesta fall var de rasande vackra – men jag hade gärna lagt till lite på längden på en del av dem så att de åtminstone skulle se mer ut som klänningar snarare än tröjor.

Det var en väldig blandning över hur killarna klädde sig. En del var jättefina i kostym och slips (nu handlar det i och för sig om 9:or som går ut högstadiet), en del hade jeans och slips och andra hade shorts och t-shirt. En kille hade klätt sig i en rulle brun förpackningstejp som hans kompisar senare försökte klä av honom efter ceremonierna. Somliga hade fint och kortklippt hår medan andra hade gömt sitt hår under en bakåtvänd keps. Än så länge så har vi skolavslutningarna i en KYRKA och det känns mycket trevligt även om inte ett enda ord om Gud/Jesus sades eller att någon sade någonting om att “be” eller “välsigna” någonting. Prästen fick inte ens särskilt mycket utrymme och tiden användes mest till sång och spex (mycket moderna låtar) samt för rektorns olika tal.

Jag undrar om mina barn i framtiden kommer att behöva säga “på min tid så hade vi skolavslutningarna i en KYRKA – kan du tänka dig?” 

2 Pet 1:5 Så använd därför all er iver att i er tro visa dygd, i dygden kunskap, 6. i kunskap återhållsamhet, i återhållsamheten tålamod, i tålamodet gudsfruktan, 7. i gudsfruktan brödrakärlek, i brödrakärleken kärlek till alla.8. För OM OM OM dessa ting finns hos er och i överflöd, så blir ni inte overksamma eller utan frukt i vår Herres, Jesu Kristi kunskap. 

2 Tim 2:20. Men i ett stort hus finns kärl inte endast av guld och silver, utan också av trä och lera. Somliga tjänar till heder, andra till vanheder.  21. OM OM OM nu någon renar sig från dessa människor, så blir han ett kärl till heder, helgat och användbart för husets herre, och redo till allt gott verk. 

4 thoughts on “Varför klär sig tjejer så utmanande under en skolavslutning på högstadiet?

 1. Japp jag häller med det är som det vore en tävling om vem kan visa mest
  Men det kanske också på dåliga musikinfluenser så ska man visa sig allt
  Tjejerna mister sin ungdomliga charm i någon bizzar utstyrsel..

  Like

 2. Jag reagerar också över dessa utstyrslar som inte är klädsamma. Vet inte ens om jag tycker att de är utmanande,snarare osmakliga…

  Jag hade en skolavslutning förra veckan. Satt där snällt i stola och röcklin på min stol i koret. När det var min tur gick jag fram och sa några fina ord. Jag sa Gud en gång och Bibeln en gång… har bara väntat på anmälan.

  Vet inte om jag gillar det hela längre…

  Like

  • Hej!
   Så du är präst eller något ditåt antar jag 🙂 Bra gjort av dig att säga Gud och Bibeln, och skulle det bli en anmälan så antar jag att det inte gått så långt att du mister jobbet åtminstone? I framtiden vet man ju inte, men vi är inte där än…
   Gud välsigne dig!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s