Natascha Kampusch, de TVÅ kidnapparna och korruptionen inom polisen

Natascha 2.jpegNatascha Kampusch – “Missing” av Allan Hall, och Girl in the cellar” – The Natascha Kampusch story” (Allan Hall medförfattare). 

Saken:  År 1998 när österrikiska Natascha Kampusch var 10 år och på väg till skolan så kidnappades hon genom att dras in i en skåpbil. Hon valde att fly åtta år senare när tillfälle gavs. Kidnapparen var en man vid namn Wolfgang Priklopil, men det är mycket som tyder på att han hade en medhjälpare som ledningen för österrikisk polis (med kopplingar upp till politikernivå) gjort allt för att dölja.

NataschaLudwig Koch, är pappa till Natascha och har fått hjälp av författaren Allan Hall att skriva ner sitt perspektiv på historien (i “Missing”). Han älskar sin dotter, men pga undersökningsmaterialet och Nataschas egna kommentarer så tror han inte att hon avslöjat hela sanningen för att skydda sina kidnappare. Hennes historia passar ibland inte ihop med fakta, eller ens hennes egna berättelser. Han och många andra är övertygad om att Wolfgang hade en medhjälpare – Ernst Holzapfel. Denne medhjälpare var den som sist såg Wolfgang vid liv då han skjutsade honom i sin bil, innan han släppte av sin bästa vän ett par mil hemifrån trots att Wolfgang uttryckt planer på självmord. Ernst har ändrat sin historia flera gånger, och även erkänt en hel del lögner då han målat in sig i hörn. Trots detta har han aldrig varit misstänkt som medhjälpare till kidnappningen utan i stället setts som ett värdefullt vittne till hur Wolfgang fungerade som person.

Det finns inga regler för hur en flicka som berövats sin uppväxt ska bete sig när hon börjat ett nytt liv i det fria, och det går därför inte heller att klandra Natascha för att vara starkt fäst vid sin kidnappare. MEN skälet att många österrikare inte ser henne som en hjälte är att de misstänker att hon indirekt skyddar en pedofil och kanske en hel pedofilring. Flera barn kan alltså riskera att råka ut för liknande saker (eller värre) och förövare går fria pga att Natascha inte berättat allt hon vet. Natascha har medgivit en del saker i efterhand endast när fakta lagts på bordet. Det som är mest genomskinligt är att Ernst (som hjälpte Wolfgang att fly från polisen) och Natascha först hävdade att de träffat varandra en-två gånger väldigt flyktigt, trots att de träffat varandra ofta, liksom att de utbytt ca 100 telefonsamtal (vissa varade upp till 5 timmar) under hösten direkt efter att Natascha rymde.

Natascha antas ha tjänat mellan 5-7 miljoner pund för sina TV- och bokkontrakt (förutom ersättning för intervjuer) samt äger den lägenhet i Wien som staden givit henne och huset som Wolfgang tidigare ägde (köptes för en symbolisk summa). Inget av detta är olagligt.

Min egen summering om historien i böckerna:

I det här fallet har det gått snabbare att skriva en lång text i stället för en kort …

Jag kan först säga om polisens arbete att det räcker med att det finns ett fåtal korrupta poliser i ledningen för att det ska finnas bromsklossar i maskineriet och undersökningen kantrar. De har i sin tur fått stöd av en rad korrupta åklagare, domare och politiker (eller snarare det omvända – att åklagare, domare och politiker sett till att få stöd av korrupta poliser). Det har säkert funnits ännu fler poliser som visserligen inte är korrupta med som lyder order från sina överordnade och därför inte undersöker vissa trådar som cheferna anser är ointressanta.

  1. Natascha skriver i sin bok att Wolfgang efter kidnappningen körde till ett skogsparti för att möta upp andra som uppenbarligen var tänkta att ta emot henne. De dök inte upp och Wolfgang uttryckte irritation. Han hade tänkte ge henne till andra och sedan skulle han inte behöva ha något mer med henne att göra. Detta hade gjort Natascha paralyserad av fruktan. Det slutade med att Wolfgang fick köra henne hem till sig själv, och menar att hon skulle vara tacksam över att han helt enkelt inte gjorde slut på henne från start. Wolfgang hade ett gömställe på källarvåningen i sitt hem, men det var långt ifrån förberett för en långtidsboende flicka. Wolfgang fick t o m börja med att åka iväg för att köpa en madrass för Natascha att sova på. Baserat på Nataschas egna uppgifter låter det inte som det var tänkt att Natascha ens skulle hamna hos Wolfgang, och att han i stället fått henne på halsen. De första polisrapporterna hävdar felaktigt att ventilation och annat var förberett innan kidnappningen, men dessa uppgifter passar inte ens med Nataschas egen beskrivning.  Fanns ytterligare offer än Natascha? Wolfgang berättade för henne att hon inte var den enda.
  2. Enligt polisrapporter så hade källarrummet inte använts på väldigt länge. Exempelvis fanns det alldeles för mycket saker i rummet, inklusive på toalettsitsen som var fullstaplat med grejor. Hade man bott i källaren så hade det också funnits en lukt på kläderna. Det verkar snarare vara det nybyggda sovrummet som Natascha främst använt med tanke på de damkläder som hittats.
  3. Natascha blev iakttagen när hon kidnappades. En flicka på ca 12 år såg vad som hände och beskrev skåpbilen, men “problemet” var att hon såg två män (som hon också beskrev) som kidnappade henne. Det är en uppgift som den österrikiska polisen inte alls uppskattade och de har under åren försökt få henna att ändra på sin uppgift. Flickan agerade dock mycket trovärdigt då hon började med att berätta om händelsen i skolan, dit hon själv var på väg, och även senare för sina föräldrar. Alltså innan kidnappningen blev känd för allmänheten. Under alla år så har hon hållit fast vid sin beskrivning trots att hon känt sig trakasserad för att hon stenhårt hållit fast vid sitt vittnesmål – som ju går tvärs emot Nataschas vittnesmål. Vid ett tillfälle så ljög t o m en polis om en intervju med flickan, då han i en text uppgett att hon ändrat sina uppgifter. Detta stämmer dock inte. Polisen undvek under flera år att ens utföra ordentliga officiella intervjuer med henne. Med tanke på hur skåpbilen ser ut invändigt skulle det dessutom vara svårt för en person att köra samtidigt som han kanske måste trycka ner en ivrigt flyende flicka mellan sätena.
  4. Österrikisk polis kom ända fram till Wolfgangs dörr under sitt första sök efter den vita skåpbilen med tonade rutor, men då Wolfgang förklarade sitt bruk för bilen så hände inget mer. Definitivt inget sök av huset (där Natascha hölls fången), och inget foto togs för att kunna visa flickan som hade sett honom. Politikern Liese Prokop hävdade att Wolfgang klarade kollen pga att han hade alibi, men det visade sig vara en lögn. T o m Wolfgang själv medger att han var ensam hemma dagen då Natascha kidnappades.
  5. En av Nataschas första frågor till Wolfgang var om han haft ett umgänge med hennes mamma. Det vore en ytterst märklig fråga såvida inte Natascha hade anledning att ställa just den frågan. Wolfgang svarade inte vare sig ja eller nej. Om Nataschas mamma vet vi att hon haft en rad olika män i sitt liv, och att hon av någon anledning samtyckt (eller kanske t o m bidragit) till att Natascha vid 5 års ålder fotograferats i ytterst utmanande utstyrsel, såsom halvnaken i ridstövlar och piska, liggandes naken i en utmanande posering iförd endast en pälsjacka, etc. En granne berättade att Natascha vid ett tillfälle uttryckt att hon hoppades att mamman skulle omkomma i en flygolycka. Kan Nataschas uppväxt i en sådan värld ha bidragit till frågan huruvida Wolfgang varit en av andra män som mamman haft umgänge med? Natascha nämnde även för polisen att Wolfgang “valde” ut henne som kidnappningsoffer eftersom hon kommer från en arbetarklassfamilj. Natascha kommer inte ihåg om de märken hon fått på huden (som en granne sett) orsakats av en av mammans pojkvänner.
  6. Enligt Natascha så tog det ca en timme att stänga och öppna hennes källarum varje gång. Om Wolfgang besökte henne varje morgon och kväll så skulle det därför innebära två förlorade timmar. Varför hittade han inte på ett bättre system? Natascha säger också att hon var instängd i källaren under Wolfgangs besök av sin mamma, men att han ibland passade på att besöka henne sådana helger då mamman sov eller var ute och handlade. Trots att det skulle ta två timmar för ett sådant besök, och trots risken att bli upptäckt? Varför nämnde inte Natascha heller att man var tvungen att vara två personer för att ens kunna låsa dörren?
  7. Natascha hade flera chanser att fly genom livet, eftersom hon ofta hjälpte Wolfgang med renoveringsarbeten på olika arbetsplatser, de var ute och handlade, gick på loppmarknader, cyklade, åkte skidor, reste till olika ställen på semestrar, etc. Natascha beskriver själv i sin bok att hon kort tid innan sin 18 årsdag bestämt sig för att bryta gemenskapen vid lämpligt tillfälle och berättade det även för Wolfgang. Beror detta beslut på att hon då skulle vara myndig och slippa komma tillbaka till sina föräldrar? Även Wolfgangs mamma säger att hon hört (förmodligen från Ernst) att Natascha ibland sprungit iväg från Wolfgang under bråk, men aldrig till polisen eller till föräldrarna. I stället återvände hon. Tidningen Profil avslöjar att Natascha flytt från sin kidnappare vid två tidigare tillfällen, men vid båda tillfällena gick hon tillbaka. Natascha menar att det är lögner.
  8. Varför tyckte Natascha efter sin befrielse att det vore bättre om hon själv fått ringa till polisen för att då direkt kunna komma fram till den rätta polisavdelningen, i stället för att kvinnan som hon flydde till ringde till polisen? Visste verkligen Natascha bättre än någon annan vilken den “rätta” avdelningen var efter 8 år som fångad? Vad var det för avdelning som Natascha ville komma till?
  9. Nataschas team säger att Natascha inte drack alkohol, men hennes DNA hittades på en del ölflaskor som hittades i Wolfgangs hus.
  10. Varför bar (eller bär) Natascha alltid med sig den sista bilden på Wolfgang i sin väska, då han ligger i sin kista? Varför kastade hon sig över denna kista och storgrät? Varför kritiserade Natascha polisen för att de låtit Wolfgang begå självmord och inte stoppade honom i tid? Varför köpte Natascha bilen som hon kidnappades i, och huset där hon hålldes gömd? Varför åker hon dit vissa helger för att städa och pyssla och t o m bo i det? Varför tvättar och stryker hon ofta sina kläder som hon kidnappades i? Inget av detta är kriminellt, men det säger en del om Nataschas starka band till sin/sina kidnappare.
  11. Hur kommer det sig egentligen att Natascha satt vid sin allra första intervju och blinkade så ofta? Trots påståendet att det berodde på ovana vid ljus så kan detta inte stämma eftersom hon bott ihop med Wolfgang i hans hus i flera år och endast sporadiskt vistades i sitt undangömda källarrum – t ex vid besök av hans mamma. Det kan hända att hon bara vistades där under sin allra första tid som fånge.
  12. En polisman och hundtränare anmälde Wolfgang som misstänkt direkt efter kidnappningen. När Kampusch blev befriad fick han varningen av sina chefer att inte säga något om sina misstankar.
  13. Natascha kunde inte säga tvärsäkert om hon varit utomlands, då hon fick frågan om det pensionatsägande par från ett grannland som hävdar att paret bott hos dem? Paret beskrev personerna och deras bil.
  14. Varför bad Natascha en polisman att få se ett euromynt för första gången? Det fanns euromynt i Wolfgangs hus och rimligen borde de också betalat med euro under sina många besök i affärer och loppmarknader. Natascha erkände senare att hon trots allt har sett euromynt, men menade att hon undrade om polisen kanske hade några specialmynt att visa. Likaså är det märkligt att Natascha efter sin frigivning bad om choklad med motiveringen att hon aldrig fått choklad under sin fångenskap. Sanningen är  (till viss del baserat på hennes eget erkännande i andra sammanhang) att hon fått choklad under många tillfällen. Natascha ändrade sig också vad gäller tillgång till böcker och filmer under fångenskapen, som hon hade tillgång till.
  15. Natascha avslöjade efter frigivningen inför sin halvsyster att hon kände till en viss porrstjärna (vid namn). De flesta känner inte till sådana namn (framför allt inte kvinnor), så hur kommer det sig att just Natacsha kände till denna person?
  16. En del grannar träffade Natascha, och berättade också att det varit mycket trafik till och från Wolfgangs lägenhet. Ibland kom det bilar mitt i natten.
  17. Natascha säger själv att hon endast träffat Ernst Holzapfel ytligt en gång utanför kommunhuset, men hur kommer det sig då att Ernst och hans fru gav Natascha en  egenhändigt bakad rosa tårta då hon fyllde 18, samt en flaska Baileys? Ernst själv har uppgett att han bara träffat Natascha några minuter ett par gånger och att han trodde att hon var en ungdom som tillfälligt hjälpte Wolfgang med exempelvis trädgårdsarbeten.
  18. En stor summa pengar kom till Wolfgang 11 dagar efter kidnappningen (en halv miljon österrikiska schilling). Han returnerade sedan summan minus 40.000 schilling. Ernst menar att det var pengar för en porsche som Wolfgang skulle köpa. Men inte heller detta verkar logiskt eftersom Wolfgang nyligen hade köpt en BMW som många ansåg var hans drömbil. Då ändrade sig Ernst och menade att summan var pengar för att undvika skatter.
  19. Ernst hjälpte till att bygga ett dike med en grävskopa i trädgården hos Wolfgang dagen efter att Natascha flyttade in (precis utanför källarrummet) men enligt Ernst hade projektet bara varit en övning. Varför öva med en dyr grävskopa som kostar mycket även att hyra? Vad köpte de grävskopan till med tanke på att den inte användes till något mer än marken utanför källarrummet? (För att ordna bra ventilation?)
  20. Ett foto på Ernst finns från 1999, då han arbetade med ett projekt hos Wolfgang, och som föranleder misstanken att han täffat Natascha redan då eftersom hon  arbetade på samma projekt. Detta är något som Polisen aldrig brytt sig om att undersöka.
  21. Även Ernst syster är misstänkt för att ha vetskap om kidnappningen på ett tidigt stadium. Både Ernst och systern hävdade först att Wolfgang endast var en arbetskollega till Ernst som Ernst kände mycket litet och systern inte alls. Ernst hävdade ursprungligen att han lärde känna Wolfgang 1982, men senare erkände han att de t o m varit på skidsemestrar tillsammans långt tidigare. Wolfgang och Ernst hade även ett företag ihop (renovering av lägenheter). De verkar ha varit de allra bästa polare och grannar berättade även att de knappt såg den ena utan den andra. De talade även timtals i telefon, och några av telefonsamtalen varade upp till 10 timmar! Ernst var en flitig gäst hos Wolfgang under Nataschas vistelse där. Ernst förklarade vid en senare tidpunkt att Ernst var den som helt och hållet skötte email-korrespondensen på Wolfgangs emailkonto, svarade ofta på Wolfgangs mobiltelefon samt skötte hans privata skattedeklarationer. Även Wolfgangs lägenhetsannonsering sköttes av Ernst. Denna märkliga uppgift kom förmodligen för att kunna förklara tidigare intrasslade lögner.
  22. Ernst hävdar att Wolfgang absolut inte ägde ett bankkonto. Endast ett servicekonto för aktier. Men en bankblankett som Wolfgang fyllt i visar att han hade ett bankkonto trots allt, och att han överfört små symboliska summor till Natascha. Polisen visade sig återigen vara intresserade. Senare framkom det att Wolfgang hade två bankkonton, och även numren avslöjades. En österrikisk justitieminister ville inte kommentera saken med hänsyn till offret Natascha.
  23. Ernst erkände att han skjutsat Wolfgang i sin bil, efter att de stämt träff i ett varuhus. Ernst menade att Wolfgang talade om självmord och t o m började skriva ner ett självmordsbrev på en lapp. Om man åker runt med sin bästa polare som öppet talar om självmord, är det då lämpligt att lämna av honom på en plats för att sedan köra vidare som om inget hänt? Varför finns inte Wolfgangs DNA på passagerarplatsen, i stället någon annans, då han var den sista person som satt där? Vem hade suttit i passagerarsätet efter Wolfgang? Ernst hade tydligen sedan åkt raka vägen till Wolfgangs hus (för att hämta verktyg som han lånat ut) och menar att han fått tillstånd för detta av Wolfgangs mamma. Men mamman hävdar att de aldrig ens haft någon som helst kontakt. Hur kom Ernst in i huset?
  24. Var tog datorn vägen som en polisman sett inne i huset? Varför var datorn borta dagen efter att Ernst varit där? Lösa datorkablar syntes dessutom tydligt, så varför var ingen intresserad av att undersöka var datorn/datorerna fanns? Två IP-adresser var kopplade till Wolfgangs hus. Hur kommer det sig att Ernst hävdar att Wolfgang inte ens ägde någon dator? Hur rimmar det med en teknikälskare som Wolfgang? T o m Natascha medgav att hon använt datorprogram för “simulering”, och då borde det väl ha funnits en dator att använda programmen i? Hur kommer det sig att Natascha visste innan hon träffade sin pappa att han var villig att tömma sjöar för att hitta henne, samt att han hade en ny fru? Genom en dator?
  25. Ernst ljög även om NÄR han fick kännedom om kidnappningen. Den första versionen var att Wolfgang ringt honom om skjuts för att han kört för fort samt att polisen nu var efter honom. Även att han först senare på kvällen så förstod vad som inträffat då poliser sökte upp honom. Senare inför fakta så ändrade han sin historia och erkände att han fick kännedom om brottet tidigare än han sagt. Det innebär att Ernst faktiskt hjälpte Wolfgang att komma undan polisen trots kännedom om ett allvarligt brott, men detta har aldrig polisen använt emot honom och han åklagades aldrig. Ernst erkände att Wolfgang ringde honom från ett varuhus, berättade om kidnappningen, samt bad honom om skjuts.
  26. Enligt receptionisten i varuhuset så hade inte Wolfgang i den lånade telefonen bett Ernst att möta honom vid postkontoret, utan vid garageinfarten.
  27. För att försöka tysta spekulationerna om Ernst så ordnade han genom en kvinna en presskonferens för att ge sin bild, och först senare så kom det fram att kvinnan var hans syster. Ernst erkände senare att systern också var den som skrivit den text som han läste upp inför journalisterna, och som han totalvägrade att besvara frågor om. När polisen under Wolfgangs sista dag ringde till systern för att fråga var Ernst befann sig, så hänvisade hon till en arbetsplats, i stället för kommunhuset som var en mycket troligare anträffpunkt eftersom Ernst för det mesta befann sig där.
  28. Var det förresten någon med detta kommunhus som Wolfgang och Ernst renoverat tillsammans och var ytterst engagerade i? En del menade att utsmyckningarna fick huset att se ut som en Swinger’s club. Polisen var inte intresserade av att undersöka verksamheten i kommunhuset.
  29. Trots systerns ord om hur lite hon kände till Wolfgang så fick hon Wolfgangs mammas förtroende att sköta om Wolfgangs ekonomiska affärer efter hans död. T o m begravningen hanterade systern. Systern fick en fullmakt för det ändamålet.  Systern hade aldrig någonsin träffat Wolfgangs mamma.
  30. Ernst beskrev under presskonferensen att han aldrig i livet hade kunnat ana att Wolfgang skulle kunna göra sig skyldig till ett sådant brott. Han beskrev Wolfgang som en pålitlig och helt igenom korrekt arbetskolleaga. Alltid hjälpsam och artig. En person som aldrig upphöjde sig själv. Senare kom det dock fram att Ernst mycket väl kände till att Wolfgang innehade barnporr, hade pedofiltendenser, inte respekterade kvinnor, besökte prostituerade varje månad och ibland kunde vara grym. (Ännu senare framkom att Ernst själv hade kopplingar till en del prostituerade.) Det framkom även att Ernst visste att Wolfgang inte arbetade dagen för kidnappningen samt att han ägde en vit skåpbil med exakta sådana mörklagda fönsterrutor som beskrivits av vittnen. Liksom att Wolfgang hade erkänt att han oroades för att leva som singel. Ernst kände även till att Wolfgang byggt en källardel som han inrett, och som Ernst tyckte var märkligt eftersom det var omständigt att bygga och endast utgjorde en minimal yta. Enligt Natascha så borde alla som känner Wolfgang också känna till att han var en stor beundrare av Hitler. Han tyckte även 9/11-attacken i USA var något positivt med tanke på USA:s välvilliga inställning till Israel. Ernst menade även att Wolfgang med rätta skulle kunna beskrivas som en rasist. Ernst menade även att Wolfgang absolut skulle kunna beskrivas som en person som orsakar plåga för kvinnor sexuellt. Som om inte detta vore nog så medgav Ernst att Wolfgang sagt till honom att han gärna skulle vilja ha en obefläckad ung flicka som han skulle kunna forma till vad han ville. Ändå ringer det ingen klocka hos Ernst som skulle få honom att tänka sig att just Wolfgang var den person som söktes för kidnappningen? Eller kanske ändå? Ernst hade frågat  Wolfgang om polisen kontaktat honom med avseende på kidnappningen med tanke på att han har en sådan skåpbil som polisen var intresserad av, men glömt vad Wolfgang svarat.
  31. När polisen till slut fick tag på Ernst så frågade han dem “Varför? Har han dödat henne?”, trots att de aldrig ens berättade att de sökte efter en flicka. Den polis som hörde frågan blev oerhört överraskad. Varför frågade Ernst detta med tanke på att han endast vid ett flyktigt ögonblick träffat Natascha, och inte borde misstänka Wolfgang för någon inblandning? Tre av poliserna medgav separat från varandra att ingen av dem nämnt Nataschas namn. Ernst ljög om detta också efteråt, då han hävdade att han menade den flicka han sett med Wolfgang då de nämnde ett flicknamn, men de hade som sagt aldrig nämnt hennes namn. Vid ännu en intervju gav Ernst ett tredje svarsalternativ då han uppgav att han först trodde att de var efter Wolfgang pga berusning i trafiken. Vid ett senare tillfälle frågades Ernst i en rättegång om han ställt frågan “Har han dödat henne?”, och då svarade han nej. Inga följdfrågor ställdes. Varför blev Ernst också upprörd över polisens förfrågning och ombeddes att lugna ner sig? Denna polis frågade vid ett par tillfällen sina överordnade kollegor om hon fick tillstånd att arrestera honom (pga misstanke) men fick avslag.
  32.  Tre år efteråt, då som en rik man och råd men en stjärnadvokat, så ändrade sig Ernst igen då nya anställda upptäckte alla hans motsägelser. Jo, han hade ställt frågan. Jo, Wolfgang hade berättat för honom om Natascha under sin sista dag vid liv. Då hade Wolfgang erkänt att han var både en våldtäktsman och kidnappare. Han berättade att han kidnappat den flicka som Ernst en gång träffat i kommunhuset. Detta gör Ernst till kriminell eftersom han skyddat en grov brottsling. Wolfgang ville begå självmord och ville låna Ernst bil för att göra det. Varför lämnade då Ernst honom i det tillståndet och utan pengar och telefon 2 mil hemfrån? Ernst svarade att han erbjudit honom choklad för att trösta honom …
  33. nataschaErnst syster åkte till polisstationen och berättade att Wolfgang börjat på ett självmordsbrev i bilen. Ernst berättade då att Wolfgang ville skriva ett farväl till sin mamma och att han tänkt skriva mycket mer än “Mama” på lappen. Ernst kommer senare dock inte ihåg när Wolfgang skrev detta. Ernst visade lappen under påföljande möte, och när han tillfrågades varför han inte visat lappen tidigare så svarade han att han inte trodde det var av vikt. Han hade gett lappen tidigare till Wolfgangs mamma, men hon själv intygade att de två aldrig någonsin haft kontakt innan augusti 2006. Hon intygade också att lappen inte skrevs av hennes son med tanke på att Wolfgang aldrig skriver med skrivstil (bokstäver ihop). Däremot så fanns av en slump många likheter mellan ordet på lappen och Ernst handstil.
  34. Både Ernst och Wolfgang besökte prostitutionskvarter i Wien. Ernst hävdar att det är fel, men fakta säger emot honom. Tillsammans hade de två herrarna 4 telefoner, och det går att se en del kontakter och mobilsamtal till personer inom porrbranschen och misstänkt barnpornografiring. Exempelvis så förnekar Ernst och en person (hög militär) att de känner varandra, samtidigt som de har den andres nummer i sin mobiltelefon och även ringt upp varandra. Även webadressen “makemehot” återfinns som en koppling, och det är en webadress som ägs av ingen mindre än Ernst syster. Webadressen är kopplad till den adress som Wolfgangs mamma officiellt bor på (men i själva verket bor hon på en annan adress). Trots alla dylika kopplingar så har polisen varit totalt ointresserade av att undersöka dem. Det går även att hitta en koppling mellan den millitär som förekommer som en kontakt till Ernst, och justitieministern.
  35. Ernst köpte en kontanttelefon när han började få obehagliga frågor om fallet. Varför? Ernst säger också att Wolfgangs och hans telefoner ibland av misstag blandades ihop och då användes av de andre. Ernst och Natascha utbytta ca 100 telefonsamtal kort efter hennes frigivning på hösten, men det är inte känt vad de pratade om. Några av dessa telefonsamtal varade i upp till 5 timmar.
  36. Varför såg Natascha till att Ernst blev rikligt belönad efter händelsen, då han kunde ärva stora delar av Wolfgangs tillhörigheter? En fullmakt från Wolfgangs mamma gav Ernst syster rätten att föra över till sin bror två lägenheter som tillhörde Wolfgang, samt en Mercedesbuss och en VW husvagn. Även ytterligare en lägenhet i Wien inköptes för mammans pengar men tillfäll sedan Ernst. Trots att Ernst alltså var skyldig Wolfgang pengar enligt mamman. Även aktier tillföll Ernst. Natascha hade kunnat ordna så att detta i stället skulle tillfalla henne, men valde uppenbarligen att inte göra det.
  37. Ernst sa först till polisen att han var skyldig Wolfgang pengar, men senare att det var tvärt om samt att han hade känslan att Wolfgang gärna ville göra honom till arvinge.
  38. Varför frågade Natascha en läkare efter sin frigivning om det skulle gå att upptäcka att man tidigare varit gravid genom ett blodtest? Samt kommenterade att det förmodligen var irrelevant eftersom det hon syftat på inträffat för “länge sedan”? Har Natascha varit gravid? Lever barnet? Är barnet begravt i trädgården? Natascha säger att Wolfgang och syster tidigare haft ett förhållande. (Medan systern säger att de inte ens kände varandra.) Fnns det två barn? Tar Ernst syster hand om barnet (systern som har en dotter)? Är det därför som även Wolfgangs mamma hjälpt till att belöna Ernst ekonomiskt då systern tar hans om hennes barnbarn? I en härva av lögner i den officiella historien så kommer spekulationer som ett brev på posten. Varför hittades en bok om barn samt en lock av hår i ett cellofanpapper? Samt ett stort dockhus? Samt många flaskor av en känd barndryck? Franz Krölls dokumentation visar på en dotter till Wolfgang född 2003, född på en privat klinik i Wien. Kliniken i fråga säger att dokumentationen kring födelsen inte längre finns tillgänglig. En bild på barnet visar på en stor likhet med Wolfgang.
  39. Hur kan vi veta säkert att Wolfgang begick självmord? En rättsläkare fick budet att genast bege sig till tågrälsen där kroppen hittades, och trots att han kom inom några minuter så noterade han till sin förvåning att kroppen inte ens befann sig på rälsen utan hade redan placerats i säck. Vem gav en sådan order? Det begränsar rättsläkarens arbete att exempelvis utesluta mord i stället för självmord. Alla polismän vet att man inte bör mixtra med en död kropp på en dödsplats. I det här fallet kunde man återigen se att en av “bromsklossarna” inom polisen varit starkt inblandad. Enligt polisen var självmord en självklarhet eftersom tågföraren sett Wolfgang vandra ensam på spåret, men det stämmer inte med tågförarens eget vittnesmål. Han hade i princip bara känt av hindret och bromsat. Det var en tågvakt som sedan sett kroppen, men denna tågvakt blev aldrig utfrågad. Rättsläkaren såg sedan ett brott på nacken som inte ansågs ha kommit från tåget. Det var knappt något blod på olycksplatsen. Dessutom kan man se likstelhet redan på kroppen vid dödsplatsen.
  40. Det var en del av de seniora polismännen som hindrade utredningen att utföras korrekt. Men Oberst Franz Kröll var en av poliserna som gärna ville gå till botten av saken. Han upptäckte en mängd konstigheter i undersökningsmaterialet, och saker och ting som aldrig ens kommit upp till ytan för att kunna inspekteras av undersökningsteam. Kröll fick inte tillgång till allt material pga “skydd av offrets privatliv”. En del känsliga saker som hittats i Wolfgangs hus hade helt enkelt getts tillbaka till Natascha. Kröll kunde upptäcka en rad saker som borde ha undersökts men som aldrig gjordes. Exempelvis en hyrbil – vem som hyrde den och när. Franz fick aldrig rätten att utföra nya intervjuer utan fick bara begränsade befogenheter. Han hade inte rätten att söka efter ytterligare inblandade eller ifrågasätta Nataschas information. Franz hade upptäckt att det fanns ett par DVD:r med foton på en tjej som såg exakt ut som Natascha. Han bad åklagarna att få tillgång till materialet men nekades. Dessa DVD:r som hittades i Wolfgangs hus var listade som top secret. Franz uppgav att han bekämpades för att kunna utföra en riktig undersökning, och efter att han avslutat sitt arbete så fortsatte han med fallet privat. Han berättade för sin bror att han misstänkte att Nataschas fall var en liten del i en större pedofilring.
  41. 6 månader efter att han börjat med fallet så var Franz död. Han hade “begått självmord” och konstigt nog använt sin vänsterhand för att trycka av pistolskottet i huvudet trots att han är högerhänt. Ingen granne hörde skottet. Han lämnade inte efter sig något avskedsbrev. Han hade sagt dagarna innan till sin bror att han var mycket ivrig att avslöja pedofilnätverket och sedan gå i pension. Franz hade bett sin bror att fortsätta utredningen om något allvarligt skulle hända honom. När brodern frågade vad han menade så förklarade han att han syftar på de som inte vill utreda Kampuschfallet pga risken att pedofilnätverket skulle avslöjas. Brodern berättade om en portfölj med de mest känsliga delarna av undersökningen, men den portföljen försvann efter självmordet. Däremot hittades, några dagar efter självmordet, en sista-vilja-brev samt ett farvälbrev i ett kassaskåp, men brodern avslöjar att dokumenten långtifrån är i Franz handstil. Framför allt inte undertecknandet. När brodern under begravningen berättade för en poliskollega att det inte var ett självmord och att brodern tagit hand om en del papper och USB-sticka så fick han ett domstolsbeslut emot sig att omedelbart överlämna detta till polisen. Brodern vägrade och fick sedan sitt hem genomsökt. Han t o m fängslades. USB-stickan hittades av polisen men då hade brodern redan ordnat flera kopior.
  42. Natascha själv har sagt att det var andra människor som orsakade Wolfgangs intresse för att kidnappa just henne, och även att en pedofilring kanske kan var sann.

Om fallet är att Natascha inte vill avslöja allt pga rädsla för sitt liv, så är det ändå oroväckande att hon i stället för att vara mer neutral så kraftigt försvarar en lögnare som Ernst och har visat sig ha så flitiga kontakter med honom. Hon har däremot valt att inte ha några kontakter med sin pappa efter att han utgivit sin bok, trots att hans motiv är att gå till botten med sin dotters kidnappare (och kanske en hel pedofilring).

 

 

Leave a comment