Lena Philipsson – förvånad över att Domkyrkan agerar emot synd?

I våras spelades ett visst avsnitt av programmet Konstkuppen in i Skara domkyrka där Lena Philipsson är programledare. (Se mer i Aftonbladet.) Ett ungt homosexuellt par vigdes framför en altartavla föreställande hbt-personer i paradiset och efter inspelningen skänktes tavlan av konstnären Elisabeth Ohlson-Wallin som en gåva till kyrkorådet i Skara.

Hör och häpna: Trots att tavlan  har ett motiv bestående av syndare (personer som lever ut sin homosexualitet) och ett tema med poängen från konstnären att oomvända syndare kommer in i Guds rike så tackar Domkyrkan NEJ till gåvan. De vill alltså inte att en stor ALTARTAVLA som HYLLAR SYND ska finnas längst fram i kyrkan så att alla besökare ska kunna beskåda den under tiden som söndagspredikningarna pågår. Är detta någonting att förvåna sig över? Är det inte just kyrkans uppgift att förutom att sprida Guds kärlek också predika OMVÄNDELSE och att synd leder till andlig DÖD? Ändå kliar sig Lena Philipson i huvudet och verkar förbryllad över att kyrkan tackat nej till denna gåva som uppmuntrar människor att synda och därmed bli för evigt separerade från Gud. Att utlevd homosexualitet är livsfarligt både i denna världen och nästa kan du läsa här.

Om Skara Domkyrka skulle göra en tavla med innebörden att ett äktenskap är till för att vara mellan en man och en kvinna, och att utlevd homosexualitet riskerar ett förkortat liv här på jorden pga könssjukdomar och i slutänden ANDLIG DÖD, skulle RFSU då tacka för gåvan och sätta upp den i sina kontorslokaler? Det tror jag knappast. Däremot tror jag kvällstidningarna med glädje skulle ta upp denna “kränkning” som Skara Domkyrka i så fall skulle göra sig skyldiga till. Den osynliga regeln är att det är tillåtet att ha vilka åsikter som helst om ämnet homosexualitet, såvida du inte har åsikten att enkönade äktenskap är fel förstås. Där går gränsen, och det hjälper inte att du vill lyda GUD mer än människor och använda Bibeln som ditt rättesnöre.

Bra gjort Skara Domkyrka att stå upp för BIBELN, för GUD och för LJUSET i stället för populära åsikter bland dödliga människor! Det skulle verkligen kännas konstigt om man som kristen skulle besöka en kyrka och tvingas beskåda en sådan altartavla föreställande homosexuella som syndar, och samtidigt lyssna på prästen som läser nedanstående från Bibeln:

3 Mosebok 18:22 Du skall inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt.

Rom. 1: 23 De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 24 Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. 25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.26 Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det ONATURLIGA. 27 På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män (arsenes) bedrev otukt med män (arsenes) och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse28 Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är MOT NATUREN.

1 Tim. 1:Men vi vet att lagen är god, om man brukar den rätt och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och upproriska, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga, för dem som misshandlar sin far och mor, för dråpare, 10 för dem som utövar otukt och homosexualitet (arsenokoitai ) för slavhandlare, lögnare, menedare och för alla som står emot den sunda läran – 11 detta enligt det evangelium om den välsignade Gudens härlighet, som har anförtrotts åt mig.

Passar det inte någon att det finns församlingar som bygger kyrkor för att predika Guds ord ifrån BIBELN, så finns inga tvång att besöka dessa kyrkor eller skicka gåvor till dem. De predikar inte hat utan kärlek. Som kristen vill vi inte att någon ska gå förlorad och det är därför vi predikar omvändelse från synd. Det är svårt att förstå varför människor är förvånade över att bibeltroende kristna just vill använda sina kyrkor för att predika från BIBELN.

Och idén att ta fram denna altartavla vid speciella tillfällen (kanske när åhörarna till största delen är FÖR budskapet tavlan ger) ger också ett konstigt och hycklande intryck. Synd är väl synd oavsett vem som lyssnar?

Om man inte röstar på moderaterna kanske man inte ska söka inträde till “Moderatklubben”, och framför allt inte förvänta sig att Moderatklubben ska sätta upp propaganda för socialdemokraterna på sina väggar. Gillar man inte att sjunga kanske man inte ska   söka inträde i en gospelkör, och gillar man inte att AIK kanske man inte ska ansöka om medlemskap i just AIK.

Jag tycker också det är så tragiskt att Elisabeth Ohlson-Wallin viger sitt liv åt att trycka ner och kränka kristna. Jag kan aldrig glömma hennes bild av en pingstförsamling där åhörarna gjorde Hitlertecknet mot pastorn vid talarstolen…

10 thoughts on “Lena Philipsson – förvånad över att Domkyrkan agerar emot synd?

 1. Så hur vet du vad som gäller för alla och i alla tider? När har gud ändrat sig? Självklart är inte en mytologisk bok som bibeln logiskt sammanhängande. Jag har fö inte sökt “fel”. Då hade jag tagit upp t.ex den felaktiga matematiken i bibeln eller påståendena att jorden har hörn etc.. Jag har citerat (precis som du) mestadels den “moraliska” grunden för din religion. Fö vill jag minnas att Jesus på något ställe säger att han inte kommit för att upphäva lagen (GT)

  Like

  • Hur man vet? Genom att läsa kontexten.
   Om man kan uttrycka sig poetiskt i en dagstidning, varför får man inte uttrycka sig poetiskt i Bibeln? Det står också att jorden är Guds fotpall. Ett barn förstår att detta inte kan vara bokstavligt. Vissa böcker i Bibeln är klart poetiska såsom psaltaren, Klagovisorna Ordsspråksboken, Job, etc och det måste man ha i åtanke. Men det går att uttrycka sig poetiskt för att visa en poäng även i andra sammanhang.

   Och det är alldeles sant att Jesus inte kommit för att upphäva lagen, men då handlar det om den moraliska delen av lagen. Vi kan också läsa att vi har uppfyllt lagen om vi har lagen i våra hjärtan.

   Like

 2. Snälla nån. Du citerar ju själv mosebok i din originalartikel! Moseböckerna ingår i GT, eller hur?

  Like

  • Ja självfallet finns det många anledningar att citera GT, men vi kan inte citera lagar hur som helst i tro att de gäller för alla och i alla tider om så inte är fallet. Jag citerade GT i min artikel för att visa att Gud ansåg att utlevd homosexualitet är en styggelse, och även om vi inte är judar under Exodus (då andra lagar gällde) och därför inte krävs att utföra dödsstraff så kan Gud knappast ha ändrat sin inställning gentemot utlevd homosexualitet. Framför allt inte när jag också citerar från NT där han intygar att det fortfarande är fel.

   Like

 3. Kör på bara! Tillämpa bibeln strikt!
  Jesus: ”Mose sade: Visa aktning för din far och din mor och: Den som smädar sin far eller sin mor skall dö
  (Mark 7:10)
  Om ni avvisar mig, kommer jag i vredesmod straffa er. Ni skall bli tvungna att äta era söners & döttrars kött!
  3 Mos 26:27-29
  Om en son är trotsig & inte lyder sin far & mor, ens när de tuktat honom, skall männen i staden stena honom till döds.
  5 Mos 21:18-21
  Så säger Herren Gud: Stena systrarna och stympa dem med svärd, döda deras söner och döttrar och bränna ner deras hus
  Gud till armén på 210 000 man :”Skona ingen döda alla, män, kvinnor, barn & spädbarn, oxar, får, kameler & åsnor”
  (1 Sam 15:2-3)
  Kristus är varje mans huvud och mannen är kvinnans huvud
  (1 Kor 11:3)
  Om en man tar både en kvinna och hennes mor till hustru, är det en skändlighet. Man skall bränna både honom och dem. (3 Mos 20:14)
  ”Och ni kvinnor, underordna er era män”
  2.a mosebok 22
  8En trollkvinna skall du inte låta leva.
  19Var och en som har samlag med ett djur skall straffas med döden.
  20Den som offrar till andra gudar än Herren skall vigas åt förintelse.
  kvinnorna skall tiga vid sammankomsterna: de har inte lov att tala utan skall underordna sig, som också lagen säger
  (1 Kor 14:34-35)
  Krigsbyte: 800 000 boskap + 32000 tjejer som ej haft samlag. 32 av flickorna som offergåva till präst. 4 Mos 31:31-41
  Gud befaller om utomäktenskapligt samlag. ”Herren sade till Hosea: Gå och skaffa dig en horkvinna och horungar” (Hos 1:2)
  ”Om en flicka blivit våldtagen i en stad och inte ropat på hjälp skall hon dödas genom stening”
  ”Skoningslös kommer Herrens dag med vrede.. Spädbarnen krossas inför deras ögon, husen plundras, kvinnorna våldtas.” Jes 13:9-16
  ETC ETC.

  Like

  • Johnny, är du medveten om att vi lever i det nya testamentets tid och inte det gamla? Jag har inget som helst emot de verser du listat ovan, men det är viktigt att de läses i sitt sammanhang så att de inte missförstås. Det är t ex inte GUDS vilja att människor ska äta sina barn MEN om människorna fortsätter att synda (exempelvis genom att offra barn till Molok) så profeterar Gud om att deras framtid kommer att se ut just så.

   Mannen äger inte sin kropp utan det gör kvinnan. Kvinnan äger inte sin kropp utan det gör mannen. Men det är förstås ingen vers som du skulle vilja använda eftersom den inte verkar säga “fel”. Det är uppenbart att din målsättning är att hitta fel i Bibeln, och att dra ut enstaka verser här och där verkar vara din melodi.

   I stället för att tillbringa så mycket tid att hitta fel, SÖK GUD! Wow, vilken skatt du kan hitta och vilken framtid som skulle vänta dig! Jag ser fram emot den dag då jag ska möta FRÄLSAREN.

   GVD

   Like

 4. Less på din homohat och din extemism! Du dömmer fan allt omkring dig och vågar påstå att du tror på förlåtelse. USCH!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s