Önskar det fanns ett parti som står för kristna värderingar i Sverige

…ett parti som inte kompromissar vad gäller grundläggande moralfrågor.

Klart man inte kan vara hur fyrkantig som helst om man ska anpassa sig efter 3-4 andra partier, men jag tycker KD lägger sig platt på rygg ganska ofta, även när det gäller mycket viktiga ideologiska frågor. Jag tror att en lite rakare kurs är att föredra, trots smällarna som förväntas komma – nämligen att man stöter sig rejält gentemot de andra partierna inom Alliansen, och att de röd-gröna då kan kritisera Alliansen för att det finns olika åsikter inom gruppen. Men med rakare kurs så finns det en chans att kärnväljarna kanske fortsätter att rösta på KD trots allt. Själv är jag MYCKET tveksam om jag ska fortsätta med det och jag har känt mig tveksam under en längre tid. Eftersom övriga partier är ännu sämre alternativ så väljer jag nog att inte rösta alls i kommande val. Det vinner vare sig KD eller Alliansen på, men jag måste visa mitt missnöje och jag måste följa mitt samvete. Även om jag tycker att partiet är det “bättre” av alla de bristfälliga partier som finns, så är det fortfarande så många beslut som gjort mig besviken och så många åsikter som jag inte håller med om och inte vill stötta. Jag är rädd för att en röst på KD kanske får ledningen att tro att de gjort rätt som fört partiet mot en liberalare kurs. I framtiden kanske “kärnväljarna” består av liberala väljare. Var tar de som tidigare utgjort KD:s kärnväljare vägen? Kan vi inte starta ett nytt parti för dem (oss), eller kan inte de liberala KD-anhängarna bryta sig ur KD och starta ett eget parti, fritt från alla “bromsklossar” i form av  konservativa väljare som kanske har obekväma åsikter vad gäller abortlagstiftning och annat? Jag tror inte att KD:s 4-5% då skulle minska till 2-3% i vart och ett av de två nya partierna. Jag skulle i stället gissa att två nya friska partier (ett konservativt och ett liberalt KD) skulle kunna ligga på 4% vardera, alltså 8% totalt. Det skulle verkligen Alliansen tjäna på. Som det är nu ligger KD:s siffror i riskzonen för att inte ta sig över riksdagsspärren och det känns som trenden bara kan bli värre – inte bättre. Det känns som ett steg framåt (några nya liberala väljare ansluter sig) och två steg bakåt (kärnväljarna flyr och kanske inte röstar alls).

När KD menar att det omdebatterade steriliseringskravet för könsbyte bör avskaffas för att bland annat “alla människor är lika mycket värda” kan man undra om de menar att folk med avvikande åsikter då menar att alla människor INTE är lika mycket värda? Det är klart att man kan ha uppfattningen att alla människor är lika mycket värda trots att man av etiska och moraliska skäl har en annan uppfattning. Det är ingen rättighet att få barn. Likaså kan jag anse att två systrar är precis lika mycket värda trots att jag inte vill ge dem rätten att gifta sig med varandra.

Läs Dagens artikel om Kristdemokraternas liberala väg här

4 thoughts on “Önskar det fanns ett parti som står för kristna värderingar i Sverige

 1. Hej Bjorkbloggen och Lennart, Tack för era viktiga inlägg! Låt mig meddela er att det finns ett sant, kristet parti. Det är inte stort, men det finns. Det heter “Ny Framtid”. Om ni vill veta mer, så hör av er till “thevoice@live.se” eller ring 070-7693003

  Like

 2. Skulle nästan ha kunnat skrivit detta själv.

  Vet inte idag hur jag röstar nästa gång. Väljer jag KD så blir det
  ju ett stöd för partiets politik den senaste tiden, och det vill jag inte
  det skall bli. Kanske röstar jag blankt……………..

  Kanske röstar jag på SD som protest. Men det hjälper väl inte, eftersom
  många KD-are redan har gått till SD, inte för att de gillar allt utan för
  att det är enda alternativt om man vill protestera mot de andra partierna.

  Om åtminstone KD kunde försvara kristna som förföljs i olika länder lika
  tydligt som SD,

  Önskar som Du att vi skulle ha haft ett tydligt kristet parti, Ett part som
  även tog radikal ställning i sociala frågor och tydligt stödde Israel, nu när
  det verkligen behövs.

  Like

  • Hej Lennart
   Ja, det finns säkert många fler i vår kategori som har liknande syn vad gäller Israel, abort, vigsel, etc. KD känns som ett parti som alltför mycket vill vara alla till lags, och pga kompromissande riskerar de att förlora grundbulten i partiet. Några kanske gillar det Nya KD, men jag tror att ännu fler lämnar skutan och inte röstar alls.
   Gud välsigne dig!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s