RÄNTAN chocksänks vilket ekonomen Peter Schiff skulle se som ett MISSTAG

28 oktober 2014 – räntan chocksänks till 0 procent

Peter Schiff är en amerikansk ekonom som heter duga, samt chef för Euro Pacific Capital Inc. med kontor i många länder.

Han nämner här SVERIGE (se den översta podcasten) som INTE borde inhysa invånare som oroar sig över brist på inflation utan de borde vara nöjda över att betala mindre för saker i affärerna. Han tror inte alls på idén att individer eller företag väntar till framtiden med att göra sina inköp för att det kanske är ännu billigare då. Peter var en av få ekonomer som deklarerade att en ekonomisk krasch skulle ske inför 2008, och han häcklades för sina varningar på den ena amerikanska TV-kanalen efter den andra. Det visade sig att han fick helt rätt i sina spådomar och tycker själv inte att det var särskilt svårt att sia om kraschen eftersom signalerna var hur tydliga som helst. Samma signaler, fast värre, kan vi se idag vilket betyder att den krasch vi har att vänta oss kommer att bli något i hästväg och drabba inte bara USA utan stora delar av världen. Peter menar att ekonomiska problem för ett land orsakas av för mycket regering som lägger sig i, och som antingen gör problemen värre eller startar helt nya ekonomiska problem inför framtiden.

Tidigare var Peter en flitig gäst i alla de stora TV-kanalerna när det handlade om ekonomiska frågor, förmodligen för att det behövdes något motpol i debatterna om amerikansk ekonomi och någon att kunna skratta åt. Men sedan den ekonomiska kraschen 2008 så har han inte varit lika flitigt anlitad, förmodligen för att hans motståndare i debatterna (som ofta har TV-kanalens stöd bakom ryggen) då måste erkänna i TV-rutan att de haft fel och Peter rätt.

Peter Schiff är inte imponerad över Bloombergs (ett amerikanskt nyhetmedia för ekonomi frågor) ekonomer som verkar arbeta som stöd åt den sittande Obama-regeringen, och häpnar ofta över deras verklighetsfrånvända analyser och mörkläggning. Han genomskådar också Janet Yellens skrämseltaktik gentemot låg inflation, samt hennes uppmaning till pengaproduktion för att nå den påhittade och supermagiska siffran  “2% inflation”. Den amerikanska ekonomin är skrämmande urusel, men det kan förstås inte Janet öppet erkänna i form av ordförande för amerikanska centralbanken Federal Reserve System.

Se Peters videor eller lyssna på hans podcasts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s