Stefan Holm, Emma Green och om att få förmedla de RÄTTA åsikterna i TV4

rosett

Stefan Holm, Emma Green och reportrarna på TV4 är inga som jag direkt hyllar

Ska vi börja titta på vilka åsikter idrottsmän/kvinnor vill förmedla via sina målade naglar, symboler i örhängen och halsband, text på pannband, osv, ELLER ska vi fokusera på idrott? Det är så sorgligt att TV4, och media i stort hjälper till att föra fokus bort från idrotten för att i stället förstora upp teman som inte har något med idrott att göra. ALLA får väl vara med på lika villkor under friidrotts-VM i Moskva? Varför ska Sverige spela åsiktspolis och berätta för hela världen vad som är rätt och fel vad gäller etiska frågor? Jelea Isinbajevas åsikt är givetvis FEL enligt Stefan Holm & Co, och det är förmodligen därför de tar sig rätten att  mobba och förödmjuka henne under direktsändning i TV4. För vad är det för fel att trycka ner folk och mobba dem som har fel åsikter, som de som Jelena har? Eller hur tänker man? Det är nästan lite dråpligt att Sveriges enda guldvinnare, Abeba Aregawi, inte stöder den (enligt Sverige) “rätta” åsikten att samkönade relationer ska bejakas och uppmuntras. Jag hoppas detta får några svenskar att tänka till, för jag skäms över att vara svensk i dessa dagar när svenskarna vill visa hela världen att de vet bäst och alltid står på den rätta sidan i alla stora moraliska frågor, och även att det också är helt rätt att köra över folk med avvikande åsikter och håna dem i TV-rutan. Om vi vill veta vad som är rätt och fel i världen så behöver vi bara fråga Sverige, eller hur?

Folk kanske tycker att det går an nu så länge som endast ett par personer förmedlar åsikter via kulörta naglar, men vad händer när fler folk kommer med vita eller svarta naglar för att stödja si eller så, eller rosetter, vristband, smycken, hårband etc, med symboler för diverse åsikter? Är en kakafoni av olika budskap under ett stort idrottsevenemang något som vi bör uppmuntra? Är svensk media stolta över att de gör just det? Sen kanske folk inte heller tycker det är något problem så länge som de rätta åsikterna marknadsförs, men vad händer om folk marknadsför det som Sverige bestämt är felaktiga åsikter? Då kanske heja-sången inte är lika rolig att sjunga längre.

Sen är det inte säkert att det är principiellt fel att måla naglar i vilka färger som helst, utan det är snarare SVENSK MEDIA (TV4, Aftonbladet, Expressen, DN och andra tidningar) som gjort fel då de förstorat upp detta ENORMT och därmed gjort sig skyldiga till att förminska idrottens värde och för att orsaka splittringar både inom idrottsgrupper och mellan idrottsgrupper och länder. Vi har hamnat i en situation där vi delat in idrottsmän mellan de som har de rätta åsikterna (i en fråga som inte ens rör idrott) och där givetvis Sverige är överst på listan, och de som har de felaktiga åsikterna och som därmed riskerar att räknas som paria – och som man har rätt att se ner på och förtala i sina TV-program och tidningar. Vem vågar ha en avvikande åsikt då när man vet att det finns en stor risk att bil en hackkyckling som det är helt legitimt att kritisera? Det kanske inte är så konstigt att Jelena kände sig pressad att svikta i frågan och låta mer som om hon hade den “rätta” åsikten.

Vad trött man blir på TV4:s VM-bevakning vad gäller friidrotts-VM i Moskva. I vinjetten 17.30 den 15/8 säger en mansröst “MEN NU J*****R!” för att förmodligen få igång lite engagemang från både tittare och idrottare (VARFÖR är det så viktigt för TV4 att uppmuntra barn till att svära?) och sedan följer studiobevakningen där reportrarna börjar med påhopp/mobbing av Jelena Isinbajeva som har en avvikande, och (som TV4 bestämt) felaktig åsikt om homosexuella och deras rättigheter.  Uppenbarligen väljer Jelena att vara ärlig mot sig själv och vägra följa med strömmen i frågan, men vad hjälper det när TV4 bestämt att hon har en åsikt man inte får ha? TV4:s reportrar var övertygade om att hon inte kunde ha en sådan befängd åsikt, och trodde därför att hon uttryckte sig som hon gjorde för att inte stöta sig med överhögheter i Ryssland. Annars skulle Stefan Holm bli “mörkrädd” berättade han. Men vad är det egentligen han fruktar ska ske i sina mardrömmar? Att möta både Jelena och Sveriges nya guldvinnare Abeba Aregawi – som också är på Jelenas sida i frågan? (Där bet sig nog TV4 i läppen när de upptäckte att inte alla i VM-truppen är av samma åsikt och att t o m Sveriges enda guld gick till en kvinna som är emot samkönade äktenskap.) Stefan kanske delar Emma Greens uppfattning där hon menade att hon lackerade naglarna i regnbågens färger för att visa att “det aldrig kan vara fel att älska en annan människa”?

De kanske båda anser att inget samliv är fel “så länge som vuxna människor godkänner arrangemanget och livsstilen så kan det inte vara fel”Skulle då Stefan, Emma, och TV4:s reportrar då inte ha något emot om deras barn växte upp och gifte sig med varandra? För kärlek kan ju inte vara fel? Eller om deras barn växte upp och ville gifta sig med två personer samtidigt? Eller är det återigen så att SVENSKARNA bestämmer vad som är rätt och fel för hela världen? För om 20 år så kan det faktiskt vara så att det är lagligt med polygami och att två brorsor eller systrar gifter sig, eller morfar och hans sonson eller vilka kombinationer som helst. Bara det handlar om vuxna som är med på det hela så är det rätt, för annars blir man mörkrädd?

Samtidigt så verkar TV4 säga att vi INTE ska blanda ihop politik och idrott, så varför då göra just det? Tydligen är det ok med demonisering och mobbing av alla som inte är med på tåget om att ge stöd för samkönade äktenskap och att barn INTE har rätt till en pappa och en mamma i sin familj, men varför då inte ta upp även andra politiska idéer och agera för det? Vilka politiska åsikter får man ha i sport-tv och vilka får man inte ha? Tänk om några idrottare skulle välja att göra små rosetter i rosa och ljusblått runt sina fingrar, som stöd för små barns rätt till LIV och att de inte ska aborteras bort från sina mammors magar? I USA läste vi i veckan (ja,inte i Sverige förstås som inte har med sådana politiskt inkorrekta nyheter) om en kvinna som aborterade bort sina tvillingar som levt i henns mage i 20 veckor! I rummet intill hennes (eller sjukhuset bredvid) kanske det ligger en annan kvinna som förtvivlat försöker rädda sitt barn som hon har i magen och som inte verkar må bra – varpå det kanske måste födas redan i vecka 20. I sådana fall är det vanligt att  ett stort sjukhusteam sätter in alla resurser för att hjälpa henne, för det handlar om ett MÄNNISKOLIV. Men endast om mamman bestämmer att det är människoliv? I USA agerade även Kermit Gosnell, som aborterade bort foster som levde ganska länge efteråt och som var så stora att de “nästan kunde gå till bussen själva”, som han uttryckte sig. Men det är självfallet inget som svenska tidningar skulle skriva något om trots att det inte är någonting annat är barnamord, för de är ju upptagna med att skriva om samkönade pars rätt till giftermål. Helst kanske också tvinga pastorer och präster att viga dem, mot deras egna ståndpunkter. 

Jag är rädd att svenskarna kanske upplevs som stöddiga besserwisser ute i världen. Vi vet ju bäst och har lösningar på både apartheid, och mellanösternfrågan (där den rätta åsikten givetvis är att vara på palestiniernas sida emot Israel), och vi har bestämt att det är rätt med abort, fel med avrättningar, rätt med samkönade äktenskap, fel att inte få svära och säga fula ord i TV, rätt med RFSU-propaganda i skolan, fel att klä flickor i rosa trots att de vill, rätt att förbjuda hemskolor, fel att ha skolavslutningar i kyrkan och tvinga stackars barn att bli välsignade trots att de kanske inte uttryckligen bett om det, etc.

Vems tur är det att få propagera för sina åsikter under nästa VM? Är det då de som anser att barn har rätt till en mamma och en pappa? Eller de som vill propagera för att det är fel att 20 veckor gamla foster aborteras? Eller de som anser att två brorsor ska ha rätten att gifta sig? Och vem utväljs till mobboffer? Jelena är förmodligen inte med vid nästa VM, men det kanske går att forska lite i Amerikanernas åsikter om etik och moral och fiska fram någon som är emot samkönade äktenskap, och då är det väl fritt fram att attackera personen i direktsändning?

Sen undrar jag också vad som skulle hända om vissa svenska idrottskvinnor (eller män) skulle ha olikfärgade naglar, medan andra i samma trupp målade sina naglar exempelvis VITA för att propagera för barns rätt till en mamma och en pappa och att ett äktenskap ska vara mellan en man och en kvinna? Är det NÖDVÄNDIGT med en sådan schism i svenska landslaget när man får dålig energi utav bråk och att vara skräckslagen för att lagkamrater kanske hatar en för att man har fel åsikt?

Jag kan tillägga att det går att vara av åsikten att giftermål endast ska vikas för en (1) man och en (1) kvinna UTAN att hata homosexuella på minsta vis. Jag vill heller inte se mina medmänniskor röka, eller äta sig jättestora för det är inte bra för deras hälsa. Inte heller är det bra för hälsan att leva ett homosexuellt liv (det går inte att komma ifrån att HIV, aids och andra sjukdomar är markant högre bland homosexuella än hos heterosexuella), och ska man vara riktigt noga så skulle de öka livslängden om de i stället var rökare – statistiskt sätt. Jag drivs alltså av KÄRLEK och inte hat. Jag önskar mina medmänniskor DET ALLRA BÄSTA. Framför allt vill jag det bästa för deras själar.

Skrev även om detta på min Facebook:sports 4

I’ve never heard of Brigetta Barrett before today, but it was interesting to see this American high jumper taking the initiative to PRAY together with other female high jumpers prior to their event in the World Championship in Moscow. At least I think she is the “guilty” one because she was the only American in sight  I know for certain it wasn’t the Swedish high jumper because she almost seemed embarrassed when she afterwards confessed before the TV-camera that she had actually been taking part in this …not really a pep talk but…..a prayer (!,) and as expected she also said she was not religious (she is Swedish after all.). One of the TV-reporters said about this prayer “I’ve never seen anything like it…”

That’s how unusual public prayers are for Swedes, who seldom get to see a person in prayer other than on TV – at best…

Believe me, I don’t think God is particularly interested in sports, but I just hope Brigetta will continue to take all her chances to pray together with people from various countries, because they might not be accustomed to even utter words such as “pray” and “bless”. She could touch their hearts with a prayer. Europe needs to hear there is a God!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article17309114.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article17305890.ab
http://www.dn.se/sport/folj-friidrotts-vm-direkt/

http://www.dn.se/sport/esk-ledningens-sak-att-inte-emmas-naglar-ger-en-spricka/

http://www.dn.se/sport/esk-iaaf-sa-nej-till-green-tregaro-och-ja-till-putin/

2 thoughts on “Stefan Holm, Emma Green och om att få förmedla de RÄTTA åsikterna i TV4

 1. Hej Annika!

  Personligen tycker jag att centern var på rätt väg när de var inne på månggifte.
  Sen tycker jag att det är lite konstigt att det är förbjudet med sex med barn under 15 År. Nej nu dummar jag mig, men faktum är att det ena leder till det andra. Har man raderat en gräns så kommer snart fler gränser att radera och då är det på dessa områden där onaturliga och av Gud förbjudna relationer kallas naturliga och lagliga.

  Man får ju idag inte kränka en annan människas känslor och har hon lust till flera partners, eller lust till barn, så måste man snart legalisera detta.

  Jag tänker alltid stå för det som är sant om dessa frågor, Homosexualitet är synd, likaså sex med barn och månggifte.

  Bb

  Like

  • Haha, jag blev lite förbluffad över din första kommentar innan jag läste resten 🙂

   Håller helt med vad du säger. Gränsen flyttas hela tiden och den har redan flyttats för mycket. Lever vi emot Guds vilja så vet vi också att vi inte lever på ett sådant sätt som är bra för oss och våra kroppar.

   GVD!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s