Älska och lyd Gud eller brinn i helvetet? Ateisternas klagan

Ateister har ibland problem med att vår Gud sätter villkor för vem som kommer till himmel respektive helvete eftersom de ogillar att det finns någon över dem som “bestämt allt” genom att sätta begränsningar och restriktioner för hur människan kan och bör leva. På liknande sätt reagerade Adam och Eva när de frestades av Satan att tro att de kunde bli sina egna gudar genom att äta av det förbjudna trädet, och då slippa ha någon auktoritet över sig.

1 Mosebok 3:4 Då sade ormen till kvinnan: »Ingalunda skolen I dö;  5en Gud vet, att när I äten därav, skola edra ögon öppnas, så att I bliven såsom Gud och förstån vad gott och ont är.»

De förstod inte att Skaparen är den som bäst vet vad som får en människa att må bra och att MORAL finns för att förmå människan att leva i harmoni med sig själva och varandra. Den som först hade problem med auktoritet var förstås den vackra ängeln Lucifer, som inte var nöjd med sin perfekta tillvaro såvida han inte fick vara jämbördig med Gud.

Jesaja 14: 13 Det var du som sade i ditt hjärta: ‘Jag vill stiga upp till himmelen; högt ovanför Guds stjärnor vill jag ställa min tron; jag vill sätta mig på gudaförsamlingens berg längst uppe i norr. 14Jag vill stiga upp över molnens höjder, göra mig lik den Högste.’

Hesekiel 28:17 Eftersom ditt hjärta högmodades över din skönhet och du förspillde din vishet för ditt pråls skull, därför slog jag dig ned till jorden och gav dig till pris åt konungarna, så att de fingo se sin lust på dig.

En del ateister påstår att Gud är en tyrann som hotar med helvete såvida vi inte tillber honom, men är det verkligen så? Vi har en kärleksfull Gud som gett alla en nyckel till sitt rike och även om vi kan välja att använda den eller kasta bort nyckeln, så är det VÅRT val och inte hans om vi kastar bort den. Gud själv vill inte att någon ska gå förlorad, men i sitt heliga rike kan han inte släppa in synd. Då skulle vi få samma tillstånd som på jorden.

Om jag bjuder in till en fest hos mig och ber alla att komma kl 18.00 på lördag och lägger till ett o.s.a. på inbjudningskorten, är jag då “grym” som tvingar människor att välja mellan att komma och ha helkul eller stanna hemma och ha heltrist? Vore det naturligt för människor att missnöjt säga “Oh vad orättvist! Jag skulle föredra att komma på Söndag kl 19.00 i stället, men får jag det? NEJ! Och varför måste jag SVARA på inbjudan? Jag skulle vilja komma UTAN att svara, men får jag det? NEJ! Så fruktansvärt GRYMT av den här organisatören att göra på det här sättet! Så jag tvingas välja trots att valet är så uppenbart lätt? VARFÖR ska jag behöva välja? Jag skulle faktiskt föredra att INTE komma på festen överhuvudtaget men sitta HEMMA och HA ROLIGT, men får jag det? NEJ igen! Hör själva vilken TYRANN vi har att göra med! Och OM jag skulle komma på den här festen, ja då måste jag förmodligen RINGA PÅ DÖRREN först! Varför kan jag inte bara kliva in? Varför kan saker och ting inte vara på MITT sätt? Varför måste den här organisatören bestämma allting? Det skulle inte förvåna mig om jag skulle tvingas vara VÄNLIG på den här festen också, men jag föredrar att ställa till oreda MEN DET FÅR JAG INTE! Helt otroligt vad missunnsamt och själviskt den här värden beter sig! Värre än Hitler…”.

Eller en annan analogi… 

En rik och vänlig man vid namn Jens bjuder in en hel stad till en fantastisk lyxkryssning, men inte förrän en viss dag då hans son ska gifta sig och han vill att stadsborna ska vara gäster på festen. Om de vill förstås. Om de väljer att komma får de också alla sina bolån och hyror betalda resten av livet. Och fri mat resten av livet från Linas Matkasse! Tyvärr lyckades en bedragare (Sixten) få tillgång till lyxkryssaren när Jens är ute och reser i affärer, och han bjuder i stället stadsborna att ta en tur i båten där han kommer att anordna ett stort partaj. Stadsborna är medvetna om att Sixten egentligen inte är ägare till båten och att de blivit tillsagda att vänta med kryssningen till en viss dag, men det låter väldigt frestande att åka med så de tackar ja, och de kliver på båten. Hela staden! Även barn, gamla och handikappade får följa med. Men det slutar inte bättre än att skepparen kör på ett grund och gör upp ett stort hål i båten som sakta men säkert sjunker likt Titanic. Alla hamnar i det iskalla vattnet mitt i natten och de lider, ropar och jämrar sig! Alldeles livrädda skriker de ut sin förtvivlan och en del ångrar förstås att de klev på båten trots att de visste att det inte var lämpligt.

Jens får ett SMS om deras tillstånd och lyckligtvis så är han i närheten i en annan båt och drar till undsättning. Han förbereder varma kläder och mat och dryck för alla människor samtidigt som han skickar ut manskap i livbåtar för att rädda människorna. Räddarna kastar i livbojar och ber människorna att hugga tag i dem för att kunna bli räddade, men av någon märklig anledning vill inte alla bli räddade trots att de är vid sina sinnes fulla bruk! Det är inga svårigheter för räddarna att få upp bebisar och barn ombord för de gör inte motstånd, och inte heller är det problem med mentalt handikappade, mycket senila äldre och en del andra, men en del vuxna människor går helt enkelt inte att övermanna för att de gör ett sådant motstånd. Räddarna kan inte tvinga någon att bli räddad men de försöker gång på gång övertala människor att låta sig räddas i stället för att fortsätta att lida och sedan gå under. En del litar helt enkelt inte på räddarna men trots att räddarna är villiga att visa upp sina certifikat för att visa att de är äkta, så är människorna ändå inte intresserade av att ens titta på certifikaten och kan därmed inte se att de är legitima. Många svär åt räddarna och ber dem försvinna. Räddarna kan höra en rad förbluffande saker som människorna hojtar åt dem och Jens gör vad han kan för att med hjälp av ett ljudsystem försöka få människorna att hugga tag i livbojarna. Många hojtar tillbaka:

“Vaddå hugg tag i livbojarna eller dö?! Varför måste vi välja?! Hör du inte själv hur grymt det låter? Försvinn härifrån du grymma tyrann! Vad är det egentligen för skillnad på dig och diktatorer som Pol Pot och Mao? Sluta vara elaka mot oss! Vi vill inte ha något med dig att göra! Försvinn!! Vi vägrar att hugga tag i några livbojar! Varför ska saker och ting vara på DITT sätt? VI vill välja att bli räddade på ANDRA sätt! Vi accepterar inte ditt erbjudande så bara dra! Vi vill bli räddade på VÅRA villkor! Har du kontrollbehov eller vad är problemet, du Plågoande?!”

Ingen perfekt analogi, eftersom verklighetens Gud offrade sin egen son (som frivilligt gick med på det) genom att han led på korset för oss, men poängerna hoppas jag framkommer i alla fall. Gud tvingar ingen att synda, men när vi syndar så är vi separerade från Gud och vi måste då stå till svars för våra egna handlingar eftersom vi INTE är renade i Jesu blod. Bebisar är inte medvetna om lagen och är därmed inte skyldiga till synd. Det enda alternativet till att skapa änglar och människor med fri vilja är att skapa dem som förprogrammerade robotar. Det skulle inte de själva ha glädje utav, utan det skulle endast bli som någon sorts “film” som Gud redan sett. Gud kan skapa som han vill, och han väljer att skapa människan med fri vilja, väl medveten om att vissa människor kanske väljer att INTE låta sig räddas. Även en vanlig förälder kan välja att göra sina egna barn arvslösa om barnen växer upp och helt tar avstånd från föräldrarna. Även om en mamma vet att hon kommer att få 5 barn, varav 2 inte kommer att bli kristna, så kan det ändå vara så att hon inte ångrar beslutet att skaffa sina barn. Hon har åtminstone inte tvingat någon att gå förlorad utan har uppfostrat dem alla att tro på Guds ord i Bibeln. Bibeln säger att människan inte har någon ursäkt för att förneka Gud eftersom han har visat sig för alla. Ändå förhärdar människor sina hjärtan och sticker huvudet i sanden. Valen är två:

1) Bibeln är sann

2) Bibeln är inte sann

Om jag var du skulle jag läsa Bibeln och försäkra mig om att alternativ 1 är uteslutet innan jag vågar gå över till alternativ 2. Du har inte råd att göra ett felaktigt val här och sanningen GÅR att finna bara du är öppen för den.

Rom 1:20Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit SYNLIGA, i det att de kunna förstås genom hans verk. SÅ ÄRO DE DÅ UTAN URSÄKT.21Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar; och så blevo deras oförståndiga hjärtan förmörkade.22När de berömde sig av att vara visa, blevo de dårar

Rom. 2:4Ty då hedningarna, som icke hava lag, AV NATUREN GÖRA VAD LAGEN INNEHÅLLER, så äro dessa, utan att hava lag, sig själv en lag, 15då de ju sålunda visa att LAGENS VERK ÄRO SKRIVNA I DERAS HJÄRTAN. Därom utgöra också DERA EGNA SAMVETEN ett vittnesbörd, så ock, i den inbördes umgängelsen, DERAS TANKAR, NÄR DESSA ANKLAGA ELLER OCK FÖRSVARA DEM.16Ja, så skall det befinnas vara på den dag då Gud, enligt det evangelium jag förkunnar, genom Kristus Jesus dömer över vad som ärfördolt hos människorna. 

Jes. 57:1 Den rättfärdige går under, men ingen bryr sig om det. Fromma människor rycks bort, utan att någon inser att den rättfärdige tas bort för att slippa ondskan.

26 thoughts on “Älska och lyd Gud eller brinn i helvetet? Ateisternas klagan

 1. Den som skriver för Bjorkbloggen tror inte på vetenskap, tror att Jorden är
  platt samt att planeten inte är 4 miljarder år gammal. Sen gällande din gud som bestämmer vem som skall åka till helvetet eller inte så jag som är
  en ateist bryr jag mig bara inte eftersom det bara är vidskepelse. Slutligen
  den hör Lucifer vad har han egentligen gjort? Han hoppade av pga att han
  inte ville göra jahves skitjobb längre, du vet mörda folk och annat trevligt.

  Like

  • Jag tror på vetenskap, och därför kan jag exempelvis inte tro på Evolutionsteorin som är helt ovetenskaplig och utan stöd i verkligheten.

   Lucifer har aldrig tvingats mörda av Gud, och vare sig änglar eller människor har fått auktoritet av Gud att döda på eget bevåg. GUD har däremot rätt att döda och samtliga av oss kommer en dag att dö. En del för att ärva Guds rike, och Gudsförnekare blir kvar. Vi väljer alla vilken väg vi tar. Gud tvingar ingen, men vill gärna berätta om konsekvenser och verklighet.

   Din tro att det inte finns någon gud är kopplat till stora risker för din framtid. Om jag var du skulle jag tänka ett varv till, för om Gud finns och har synpunkter på ditt liv (om du syndar genom exempelvis lögner, felaktiga domar mot din nästa, förtal, okamratlighet, kärlekslöshet, etc) samt om du omvänder dig och lever i ljuset.

   Like

 2. Jag undrar vem som har målat bilden (med korset över dalen) eller vart du hittat bilden? skulle vilja använda den i en egen text men behöver källhänvisa till upphovsmannen.

  Tack på förhand!

  Like

 3. Tack själv :)det komiska i detta är du att inte bett mig om ursäkt. Fast det e klart det kan du ju inte för det skulle gå emot din tro. Och det bibelordet tolkar jag som att man skall lära sig se klart själv innan man kan påpekar andras fel. Jag jag tror och upplever som att verkar som att du INTE ser klart i detta eftersom den kristna tron påbjuder asbolutism där min tro påbjuder att allt är accepterat. där konsekvensen är upplevelsen utav det val du gör.

  Och har du rätt så FINE då brinner jag hellre än att tjäna en super EGOGUD. Och har jag rätt så slipper du levt med rädslan över helvetet i alla fall för då finns det inget sådant.

  Friden och sov gott.

  Like

  • Vad är det jag borde be om ursäkt för?

   Jag tycker att jag visat i mina analogier att Gud inte är ett ego. Skulle ett ego offra sin enda son för att rädda hela mänskligheten?

   Jag hoppas du vill investera lite tid att läsa Bibeln för att se om den är sann. Du har inte råd att ha fel vad gäller den här frågan eftersom det handlar om din själ, och på domedagen finns det inga ursäkter.

   GVD

   Like

 4. Och om jag uppfatts angripande så har det inte varit min mening om jag upplevts dömande för ber jag om förlåtelse. När du säger att du tagit ut bjälken öga kan du beskriva hur?

  Men min tro är som den är och den är allt annat än ett vetande.

  Like

  • Så här säger Bibeln att vi ska göra

   Lukas 6:42
   …Du skrymtare, tag först ut bjälken ur ditt eget öga; därefter må du se till, att du kan tala ut grandet i din broders öga.

   Tack för din ursäkt. Det var ödmjukt. Hoppas du tycker om Kerrigan Skelly’s undervisning.
   Nattinatt

   Like

 5. 1 exempel är den enda egentliga källan som säga ha bevittnad Jesus är en man sin heter Josefus med problematiken med det är att hans vittnes mål och skriveri är ca mellan 50-100 år efter jesus död…Den tifiga kristina kyrkan förföljde hedna troende gnostiker mm mm man drev ut alla oliktänkande med vapen i hand för att etablera kyrkans makt. Finns mer men men, Jag tänker inte4 ta ifrån dig din tro om den gär dig lycklg så är det bra. Men det jag känner mig arg på och det som FUNDAMENALT skiljer Kristendom/Judaism/Islam från andra trosatser det är att ni tror på att om man inte är inne på samma spår som er så är man döm till döden. Inga som helst analogier kan försvara en sådan grej som att kristendom med flera dömer andra till helvetet….
  Och allt det du tar upp står i en bok som människan skapat.
  Kristna har inte patent på gud NI är inte bättre eller sämre än någon annan och som Jesus själv sa…varför ser du tisteln i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget?” Finns mycket Vist som mästaren jesus lärde ut. Jag avslutar hela denna debatt med att söga tack för dialogen/debatten/pajkastningen…kul att få chansen att tala lite om tro….

  GVD

  MVH

  Syndaren/ ANF I LÖÖÖÖÖVE IT STRAIGHT TO THE BURNING!!!!!!

  Like

  • Samuel, jag hade hoppats på att du skulle ge mig några exempel på att Bibeln har gått igenom stora förändringar, vilket är vad du påstod tidigare.

   Du skrev om Josefus, men vad är det egentligen du försöker bevisa? Försöker du bevisa att Bibeln inte är sann? Det lyckades du inte med. Du kanske heller inte ska tro alltför mycket på vad du läst om Julius Ceaser, Alexander den store, osv heller, eftersom deras historia är skriven långt senare. Men att kasta tveksamheter är inte bevis för någonting. Markus evangelium skrevs mycket kort tid efter Jesu död. Den äldsta bevarade skriften är ca 30 år efter korsfästelsen. Läs böcker av Lee Strobel om Fallet Jesus.

   Lärljungarna och deras lärljungar i sin tur förföljde INTE oliktänkande. Du kan själv läsa deras skrifter och de var helt klart emot att förfölja och döda andra. När Augustinus äntrade scenen så var detta verkligen förändrat, för han drog sig inte för att förfölja oliktänkande och t o m döda. Om du ändå menar att kyrkofäderna de första 1-300 åren förföljde kristna så får du ge mig källor för detta.

   << Men det jag känner mig arg på och det som FUNDAMENALT skiljer Kristendom/Judaism/Islam från andra trosatser det är att ni tror på att om man inte är inne på samma spår som er så är man döm till döden.

   Antingen är Bibeln sann som säger att det endast finns en väg till Gud, eller också är den falsk. Båda kan inte vara sanna samtidigt. Du tror det enda alternativet och jag tror det andra.
   .
   <<Och allt det du tar upp står i en bok som människan skapat.

   Bevisa det. Bevisa att skrifterna inte är skrivna av människor som är inspirerade av Gud själv.

   <<Kristna har inte patent på gud NI är inte bättre eller sämre än någon annan och som Jesus själv sa…varför ser du tisteln i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget?

   Bibeln säger att vi ska ta ut bjälken ur vårt eget öga så att vi klart kan se andras fel. Det har jag gjort 🙂 Så du menar att såvida jag inte reviderar Bibeln till det som DU föredrar (att Jesus INTE är enda vägen till Gud) så tror jag fel?

   Tack själv för dialogen. Tänk bara på i framtiden att inte göra så många tvärsäkra påståenden, för då hamnar du kanske i positionen att DU måste bevisa vad du säger, vilket du kanske inte är beredd på. Har du iinga källor eller exempel är det bättre att säga "det verkar som" eller "jag tror", etc.

   Gud välsigne dig och tack för att du skrev i min blogg

   Like

   • Jag säger inte att du tror fel, jag säger att din religion är en av de få som dömer andra till ett helvete om man inte tror på den enda vägen som NI VALT ATT TRO PÅ TRO ÄR INGEN OBJEKTIV SANNING men många Kristna claimar att det är så. Och du får maila mig lite relevanta FAKTA om kristendomens historia som du säger dig ha stöd, för För allt du visat på hitills är citerat från bibelord. Men skicka gärna mig lite tips på vad jag kan läsa jag är öppen för att lära mig…Och det är inte jag som påstår att du är syndaren i denna dialog utan det var du som dömde mig först när du påstod att jag är under syndens ok, att jag är en ateist mm mm. Du har ingen aning…så du kanske oxå borde ta reda på mer fakta innan du ger dig själv rätten att med bibeln som grund döma mig/och majoriteten av jordens befolkning som inte tror som du gör till synd. Vem är du att göra det? du är varken GUD eller Jesus själv…..But We agree to disagree. Och om någon ska frälsa mig till DIN sanning så är Det Jesus själv inte en människa som säger sig VETA om det mest subjektiva som finns TRO.

    samuel.edsmyr@gmail.com

    Like

   • << om man inte tror på den enda vägen som NI VALT ATT TRO PÅ TRO ÄR INGEN OBJEKTIV SANNING men många Kristna claimar att det är så.

    Ja, antingen är det sant att endast de som tror och omvänder sig får sina synder förlåtna i Jesu blod, eller också är detta INTE sant. Du tror en sak, och jag tror en annan.

    << Och du får maila mig lite relevanta FAKTA om kristendomens historia som du säger dig ha stöd, för För allt du visat på hitills är citerat från bibelord.

    Jag tror du skulle gilla http://www.pinpointevangelism.com. Jag tror det är din stil. Kerrigan Skelly har bra videoklipp – kolla framför allt hur han med lätthet slår hål på kalvinismen. Det finns även artiklar och andra länkar på hans sida.

    <<Och det är inte jag som påstår att du är syndaren i denna dialog utan det var du som dömde mig först när du påstod att jag är under syndens ok, att jag är en ateist mm mm.

    Ja, eftersom jag tror på Bibeln så tror jag också att du är under syndens ok eftersom Bibeln säger detta. Dina synder är inte renade i Jesu blod. Jag respekterar att du har en annan uppfattning.
    GVD

    Like

  • Jag har inte gjort några påståenden som jag inte kan ge stöd för, men jag väntar med spänning på att du ska rada upp bevis för dina påståenden…

   Like

 6. Samt att den kyrka du tror så starkt på brände över 100 evamgelium och själv bestämde vad som skulle bli bibeln eller ej. Sancka om godtyckligt.

  Like

  • “Den kyrka jag tror så starkt på”? Jag är medlem i Pingstkyrkan eftersom det inte finns någon bättre, men vem säger att ledningen för den kyrkan anammar allting som går under benämningen “Pingstkyrkan”? (Själv håller jaginte med om alla läror inom Pingstkyrkan.) Det skulle ju betyda att vi sympatiserar även med Knutbys pingstförsamling. Sen har inte Pingstkyrkan någonting med Bibeltextsammansättningen att göra. Inte ens under Niceamötet år 325 valdes Bibeltexter från scratch, utan de texter som alltid ansetts som legitima blev då officiellt antagna som legitima på goda grunder.

   Like

   • Så just ert samfund plockar lite här och lite där till en härlig göttepåse 🙂 nice

    Like

   • “Lite här och där”? Bibeln är deras källa. Håller jag med om alla deras tolkningar? Nej. Men det finns ingen bättre kyrka att tillgå, och jag har fin gemenskap. Jag har därför ingen anledning att hålla mig borta.

    Like

  • Bevisa att bibeln har rätt utan att citera boken…

   Och om du inte har en kristen uppväxt så gör det ingen skillnad. Det är lätt att svälja en redan färdigskriven doktrin och följa den, Efter som jag hävdar att alla vägar leder till gud. Jag tycker att du ska läsa om Kejsar konstantin och den tidigaste kyrkans tid hur dom formade religionen så att det skulle passa maktens intressen. Jesus är sann Gud är sann. Religionen och kyrkan är en lögn och ett redskap för att sätta människor i skuld! Läs Nag hammadi böcker det är bara en bråkdel av de evangelium som kyrkan brände för att det inte passade deras syften. Syften som du köper rakt av. Och om du inte köper en sanning då uppmanar jag dig att ställa dig följande från. Om Gud är perfekt…Varför skapade han imperkekta förutsättningar?

   Jag skulle köpa allt du tror på och försäker säga rakt av om du erkände att även gud kan göra misstag.

   Like

   • <<Bevisa att bibeln har rätt utan att citera boken…

    Varför det? Jag har aldrig öppet sagt att Bibeln går att bevisas eller motbevisas. Det är DU som kommer med påståenden så därför bad jag DIG att bevisa vad du påstår.

    <<Det är lätt att svälja en redan färdigskriven doktrin och följa den,

    En av dina många påståenden är att jag bara sväljer en doktrin utan att tänka, men inte heller det är något du har stöd för.

    <<Jag tycker att du ska läsa om Kejsar konstantin och den tidigaste kyrkans tid hur dom formade religionen så att det skulle passa maktens intressen.

    När Konstantin dök upp på scenen så hade Bibelns texter för länge sedan använts inom den första kristna kyrkan. Vi kan dessutom gå tillbaka till många kyrkofäder för att läsa om deras åsikter så vi vet vilka de var. Du kanske skulle läsa lite kyrkohistoria?

    <<Religionen och kyrkan är en lögn och ett redskap för att sätta människor i skuld!

    Kanon. Bevisa det

    <<Läs Nag hammadi böcker det är bara en bråkdel av de evangelium som kyrkan brände för att det inte passade deras syften.

    Där har du fel, eftersom det aldrig rådde någon tvekan den första tiden om vilka texter som skulle med. Det handlar om ögonvittnen, tidpunkt för skrifterna osv. Försök gärna läs från två synvinklar när du studerar.

    <<Syften som du köper rakt av.

    Ytterliare ett felaktigt påstående.

    <<Och om du inte köper en sanning då uppmanar jag dig att ställa dig följande från. Om Gud är perfekt…Varför skapade han imperkekta förutsättningar?

    Vem bestämmer vad som är "imperfekt"? Du? Vad är fel med att låta människorna ha fri vilja?

    <<Jag skulle köpa allt du tror på och försäker säga rakt av om du erkände att även gud kan göra misstag.

    Jag har ännu inte sett Gud göra misstag.

    Om du skriver ett nytt inlägg nu Samuel, så glöm inte att ge bevis för dina många påståenden, och undvik att göra ytterligare falska påståenden som du inte kan ge stöd för. Så gå tillbaka till mina frågor och svara på dem. Som du förstår kan jag inte acceptera mer inlägg med falska påståenden som du inte kan bevisa.

    Like

 7. Upplever att det mer är du som är rädd att få din egen tro testad…vad är du rädd för? Helvetet?

  Och by the record för att tvista detta lite mer..Jag har en Gudstro…dock inte Jahve dom du tror på…bibeln är har blivit editerad i över tusen år,,,så den källan är enl mig en vacker saga men inget mer…jo en sak till jag tror på jesus och är troende…jag bara SER det annorlunda än dig…Och om du är stark i din tro så är du inte rädd för oliktänkande dessutom “inte göra reklam?” känns lite skenheligt att försöka frälsa kören men så fort det kommer någon annorlunda neeee så ska han tystas….
  Har själv kristen uppväst och bakrund och det är den här typen utav hyckleri som skadar tron i sig…det är inte jesus det e fel eller hud utav idoktrinerade idivider som inte har vett att tänka själv utan sväljer en “sanning” och en sak ha du rätt i…Att det är enkelt,,,ja det är enkelt att köpa en absolut sanning att följa eftersom man slipper ta ansvaret själv att reflektera. Men som sagt det är ju DIN blogg bara ger ett perspektiv…:)

  Like

  • Hej Samuel

   <<Upplever att det mer är du som är rädd att få din egen tro testad…vad är du rädd för? Helvetet?

   Du kanske inte märker det själv, men det här är ett exempel på en synd. Du gör ett falskt antagande att jag är rädd att få min tro testad. Eftersom detta inte stämmer med verkligheten så syndar du.

   <<bibeln är har blivit editerad i över tusen år,,,så den källan är enl mig en vacker saga men inget mer..

   Ge mig några exempel på förädringar, och då menar jag förstås i grundtexterna grekiska och hebreiska, och se till att de inte handlar om små kopieringsfel som resulterar i att det blir "42" i stället för "82" eller andra små fel, utan ge mig exempel på rejäla fel som resulterar i att texten blir helt förändrad.

   <<Och om du är stark i din tro så är du inte rädd för oliktänkande dessutom "inte göra reklam?"

   Jag är inte rädd för oliktänkande, så tänkt dig för innan du kommer med falska påståenden. Om jag föredrar ett politiskt parti före ett annat varför skulle jag då göra reklam för partier jag inte sympatiserar med? Likadant med fotbollslag? Vad gäller kristendom är ju min åsikt att en människa går förlorad om hon inte tror på Jesus, så varför skulle jag frivilligt göra reklam för motsatsen på mig egen blogg? (Nu talar jag om längre textstycken.)

   <<känns lite skenheligt att försöka frälsa kören men så fort det kommer någon annorlunda neeee så ska han tystas….

   Sluta ljug, Samuel. Jag berättade för dig att det finns en annan person med liknande kommentarer som dig, och jag lät all hans text finnas kvar. Du är den första som jag kortade av text på eftersom jag i stället valde att göra ett helt nytt inlägg. Men fortsätter du att komma med falska anklagelser och lögner så kan det hända att jag måste stryka mer text.

   <<Har själv kristen uppväst och bakrund och det är den här typen utav hyckleri som skadar tron i sig..

   Jag har inte gjort mig skyldig till hyckeri eftersom jag läste ditt inlägg och svarade på det .

   <<.det är inte jesus det e fel eller hud utav idoktrinerade idivider som inte har vett att tänka själv utan sväljer en "sanning"

   Vem talar du om? Mig gissar jag? Det skulle i så fall betyda ännu en falsk anklagelse. Till skillnad mot dig har jag inte en kristen uppväxt, och det borde visa i sig att jag tänker själv och inte sväljer vad som helst. Bevisa att Bibeln har fel i stället för komma med falska påståenden.

   <<ja det är enkelt att köpa en absolut sanning att följa eftersom man slipper ta ansvaret själv att reflektera.

   Det är ju just ansvaret jag säger att vi har som kristna. Men din sanning verkar vara ungefär "Det kan finnas sanningar i många/alla livsåskådningar DOCK INTE kristendom. Det verkar vara den "absoluta sanning" som du själv tror på.

   Like

 8. Tack mer korkade orelevanta analogier….kul att du censurerar min text jag skrev….

  GVD

  Ha det gött

  Like

  • Jag har ingen anledning att göra reklam för ateismen på min egen blogg, nu när det var så långt det du skrev. Men jag läste vad du skrev och svarade 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s