Delta Air Lines planerar att diskriminera judar för vissa flygrutter

Delta Air Lines’ planerar att lägga till Saudi Arabian Airlines som partner i Sky Team Alliance, och det skulle i sin tur innebära att de måste anpassa sig efter deras krav att neka judar och människor med judiska pass att flyga från New York eller Washington till Jeddah i Saudiarabien. American Center for Law and Justice,  har uppmärksammat den religiösa diskrimineringen som det är fråga om:

“As we learn more about the issue and facts, we are determined to ensure that American citizens do not face discrimination by airlines like Delta that are passenger code-sharing with Saudi Arabian Airlines,” säger Colby M. May, Director och Senior counsel i ACLJ. Vidare säger han:

“We will be communicating our position with members of Congress, the State Department and Delta Air Lines to ensure that the rights of American citizens are protected” 

En del amerikaner är oroliga att “sharialagar” ska smyga sig in i landet och att amerikanska invånare måste anpassa sig efter islamiska sedvänjor och regler. Det finns fall där exempelvis kristna missionärer blev arresterade i Detroit för att ha närvarat vid en “Arab-fest” sponsrad av staden, liksom i Tulsa där en polis blev degraderad för att han vägrat att närvara vid en obligatorisk islam-sammankomst med bön, planerad av hans polisavdelning.

Tidigare US Rep Fred Grandy uppmärksammade Delta Airline’s sak i en amerikansk radiostation (Talk 1200) där han kämpade mot judisk diskriminering, men när radiostation krävde att han skulle tona ner kritik mot islam i sina program medförde det att han lämnade stationen. Delta har inte besvarat Grandy’s kritik mot deras planer men i brev till advokat Jeffrey Lovitky på ACLJ så är deras ståndpunkt klar:

“Delta must also comply with all applicable laws in every country it serves and by the same token passengers are responsible to obtain the necessary travel documents required for entry into another country prior to their day of travel,”

 “If a passenger travels without proper documents, the passenger may be denied entry into that country and our airline may be fined. Delta assumes responsibility for ensuring that each passenger boarding our aircraft has the proper documents for travel to their ticketed destination.”

Lovitky befarar att restriktionerna kommer att inkludera regler mot viss typ av klädnad för kvinnor, regler mot viss typ av objekt som visar religiös tillhörighet såsom smycken med kors, regler mot att bära med sig religiös litteratur och att sprida religiös litteratur – vilket innebär både judisk och kristen religiös text såsom Gamla och Nya Testamentet.

Andra medlemmar i Sky Team Partner är  Aeroflot, AeroMexico, AirEuropa, Air France, Alitalia, China Southern, CSA Czech Airlines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM och Vietnam Airlines, och Delta Airlines förhoppning är att Saudi Arabian Airlines skall kunna bli medlem under 2012.

Läs mer: http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=314309

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s