Allting är skapat av JESUS Kristus, och allting är skapat av GUD

Det har gjorts försök av muslimer och Jehovas Vittnen att försöka bevisa att Jesus är SKAPAD och inte SKAPAREN. Exempel:

Kol 1:15 i honom som är den osynlige Gudens avbild och förstfödd före allt skapat.

Det står “förstfödd” och inte “först skapad”. Även Kung David skulle bli “förstfödd”, vilket också kan betyda först i arvsordning eller suveränitet. Kung David var inte först född av sina föräldrar. Vi kan även läsa i verserna nedan att GUD är den som grundat jordens krets med ALLT vad därpå är. Samma sak sägs om JESUS. Antingen är Jesus Gud, eller också innehåller Bibeln många felaktiga påståenden.

Ps 89:4»Jag har slutit ett förbund med min utvalde, med ed har jag lovat min tjänare David:5‘Jag skall befästa din säd för evig tid och bygga din tron från släkte till släkte.’» Sela. 7Ty vilken i skyn kan liknas vid HERREN, vilken bland Guds söner kan aktas lik HERREN?—9HERRE, härskarornas Gud, vem är dig lik? Stark är HERREN; och din trofasthet är runt omkring dig. 12Din är himmelen, din är ock jorden; DU har grundat jordens krets med allt vad därpå är.—21 Jag har funnit min tjänare David och smort honom med min helig olja.— 28 Ja, jag skall göra honom till den FÖRSTFÖDDE, till den högste bland konungarna på jorden.

Även Efraim är benämnd som “förstfödd” trots att den äldre brodern är Manasse, och Romarbrevet menar att vi alla ska vara “förstfödda”:

Jer 31: 9Under gråt skola de komma, men jag skall leda dem, där de gå bedjande fram; Jag skall föra dem till vattenbäckar, på en jämn väg, där de ej skola stappla. Ty jag har blivit en fader för Israel, och Efraim är min förstfödde son.

Rom 8: 29Ty dem som förut hava blivit kända av honom, dem har han ock förut bestämt till att bliva hans Sons avbilder, honom lika, så att denne skulle bliva den förstfödde bland många bröder.

Här nedan säger inte Upp 3:14 att Jesus är en skapelse utan början (“arche”) genom Guds skapelse. Det grekiska ordet arche betyder början och betonar en person som inleder någonting. Ordet kan betyda början, ursprung, person som sätter igång något eller orsakar att något startar, etc. Johannes vill förmedla att Jesus är skapelsens upphovsman och första nödvändiga orsak. Det är i denna bemärkelse som Herren Jesus är början till Guds skapelse.

Upp 3:14 Och skriv till Laodiceas församlings ängel: »Så säger han som är Amen, den trovärdiga och sannfärdiga vittnet, BEGYNNELSEN till Guds skapelse

Om Johannes verkligen använder termen arche (begynnelsen) för att beskriva en skapelse då förmedlar han även att Gud Fadern är skapad, vilket är otänkbart:

Upp 21:5Och han som satt på tronen sade: »Se, jag gör allting nytt.» Ytterligare sade han: »Skriv: ty dessa ord äro visa och sanna.»  6Han sade vidare till mig: »Det är gjort. Jag är A och O, BEGYNNELSEN och änden. Åt den som törstar skall jag giva att dricka för intet ur källan med livets vatten.

Upp 1:4 5 och från Jesus Kristus, det trovärdiga vittnet, den förstfödde från de döda och härskaren över jordens kungar. Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod 6 och som har gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och makten i evigheternas evigheter, amen.7 Se, han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom. Ja, amen. 8 Jag är A och O, säger Herren Gud, han som är och som var och som kommer, den Allsmäktige.—12 Jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld 13 och mitt ibland ljusstakarna en som liknade Människosonen, klädd i en fotsid klädnad och omgjordad med ett bälte av guld om bröstet. —16 I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun gick ett tveeggat, skarpt svärd, och hans ansikte lyste som solen, när den skiner i all sin kraft.17 När jag såg honom föll jag ner som död för hans fötter, och han lade sin högra hand på mig och sade: “Var inte förskräckt. Jag är den förste och den siste 18 och den levande. Jag var död, och se, jag lever i evigheternas evigheter och har nycklarna till döden och helvetet.

Både Gud Fader på tronen och Jesus Guds son använder sig utav samma namn, vilket bland annat är “A och O, alfa och omega och början och slutet”. Antingen är Jesus Gud, eller också är han en hädare:

Upp 22:12Se, jag kommer snart och har med mig min lön, för att vedergälla var och en efter som hans gärningar äro.13Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden14Saliga äro de som två sina kläder för att få rätt att äta av livets träd och att gå in i staden genom dess portar.15Men de som äro hundar och trollkarlar och otuktiga och dråpare och avgudadyrkare och alla som älska och göra lögn, de måste alla stanna därutanför.» 16Jag, Jesus, har sänt min ängel för att i församlingarna vittna om detta för eder. Jag är telningen från Davids rot och kommen av hans släkt, jag är den klara morgonstjärnan.

Johannes ser att allt skapat prisar Gud Fadern som sitter på tronen och Lammet (Jesus). Om Jesus var skapad hur kan då allt skapat prisa Honom? Borde inte även Han prisa den Skaparen, om Han var skapad av den skaparen? Notera även att de äldste föll ned och tillbad Fadern och Jesus. Hur kan Herren Jesus tillbes ihop med Gud Fadern, om Han inte är Gudomlig och jämlik Fadern?:

Upp. 5:11Och i min syn fick jag höra röster av många änglar runt omkring tronen och omkring väsendena och de äldste; och deras antal var tio tusen gånger tio tusen och tusen gånger tusen. 12Och de sade med hög röst: »Lammet som blev slaktat, är värdigt att mottaga makten, så ock rikedom och vishet och starkhet och ära, och pris och lov.» 13Och allt skapat, både i himmelen och på jorden och under jorden och på havet, och allt vad i dem var, hörde jag säga: »Honom, som sitter på tronen, och Lammet tillhör lovet och äran och priset och väldet i evigheternas evigheter.»  14Och de fyra väsendena sade »amen», och de äldste föllo ned och tillbådo.

Joh. 5:21Ty såsom Fadern uppväcker döda och gör dem levande, så gör ock Sonen levande vilka han vill. 22 Icke heller dömer Fadern någon, utan all dom har han överlåtit åt Sonen,23för att alla skola ära Sonen såsom de ära Faderns. Den som icke ärar Sonen, han ärar icke heller Fadern, som har sänt honom.

Jesus var verkligen FÖRE allting, och allt är skapat genom honom

Hebr. 1:har han nu i den sista tiden talat till oss genom sin Son. Honom har han insatt till att ärva allting, och GENOM HONOM HAR HAN OCKSÅ SKAPAT VÄRLDEN.—Och när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han också: Alla Guds änglar skall tillbe honom.—8 Men om Sonen säger han: Gud, din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira.—10 Och: DU, HERRE, HAR I BEGYNNELSEN LAGT JORDENS GRUND, OCH HIMLARNA ÄR DINA HÄNDERS VERK

Joh. 1:1 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var GudHan var i begynnelsen hos Gud. 3 GENOM HONOM HAR ALLT BLIVIT TILL, OCH UTAN HONOM HAR INGET BLIVIT TILL, SOM ÄR TILL I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.En man trädde fram, sänd av Gud. Hans namn var Johannes. Han kom som ett vittne för att vittna om ljuset, för att alla skulle komma till tro genom honom. Själv var han inte ljuset, men han kom för att vittna om ljuset.Det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor, skulle nu komma till världen. 10 Han var i världen och VÄRLDEN HADE BLIVIT TILL GENOM HONOM, och världen kände honom inte. .14 Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.15 Johannes vittnar om honom och ropar: “Det var om honom jag sade: Han som kommer efter mig är före mig, eftersom han var FÖRE mig.” 16 Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.  18 Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd.

Kol. 1:13 Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. 14 I honom är vi friköpta (we have redemption, KJV) och har fått förlåtelse för våra synder. 15 Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd FÖRE allt skapat. 16 Ty i honom (BY HIM, KJV) skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. ALLT är skapat genom (BY HIM, KJV) honom och till honom.17 Han är till FÖRE ALLTING, och allt består genom honom. 18 Han är huvudet för sin kropp, församlingen. Han är begynnelsen, den förstfödde från de döda, för att han i allt skulle vara den främste. 

(Col. 1: 16 For by him were all things created, that are in heaven, and that are in earth, visible and invisible, whether they be thrones, or dominions, or principalities, or powers: all things were created by him, and for him:17 And he is before all things, and by him all things consist.)

Joh. 17: Fader, förhärliga nu mig med den härlighet som jag hade hos dig INNAN VÄRLDEN VAR TILL.

1 Kor. 8:Ty även om det skulle finnas så kallade gudar, i himlen eller på jorden – det finns också många gudar och många herrar – så har vi bara en Gud, Fadern, från vilken allting är och till vilken vi själva är, och en Herre, Jesus Kristus, GENOM VILKEN ALLTING ÄR och genom vilken vi själva är.

Ändå säger Bibeln att YAHVE har skapat allting, och t o m ENSAM, och genom HANS EGNA fingrar

Job. 9:1 Då tog Job till orda och sade:Jag vet mycket väl att det är så. Hur kan en människa stå rättfärdig inför Gud?—han som befaller solen att inte gå upp och förseglar stjärnorna, han som ENSAM spänner ut himlarna och skrider fram över havets rygg

Jesaja 44: 24 Så säger Herren, din återlösare, han som format dig alltifrån moderlivet: Jag, Herren, är den som har gjort allt, den som ENSAM har spänt ut himlen och brett ut jorden. Vem var med mig?

Jesaja 45: Ty så säger Herren,  han som har skapat himlen, han som ENSAM är Gud,  som har format jorden och gjort den. Han som har berett den  har inte skapat den till att vara öde utan format den till att bebos: Jag är Herren, och det finns ingen annan.

5 Mosebok 32:6 Är det så du lönar HERREN, du dåraktiga och ovisa folk? Är han då ej din Fader som skapade dig, han som danade och formade dig?

Jesaja 51:13 att du glömmer Herren, din Skapare, han som spände ut himlen och lade jordens grund, och att du ständigt dagen igenom fasar för förtryckarens vrede, eftersom han är redo att fördärva?—    

Ps. 8:4 När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat

Ps. 95:3 Ty Herren är en stor Gud, en stor konung över alla gudar.Han har jordens djup i sin hand,
    och bergens höjder är hans.Hans är havet, ty han har gjort det, och det torra har hans händer format.
Kom, låt oss falla ner och tillbe, låt oss böja knä för Herren, vår skapare.

Ps. 102:25 Jag sade: Min Gud, tag inte bort mig mitt i livet, dina år varar från släkte till släkte. 26 För länge sedan lade du jordens grund, himlarna är dina händers verk27 De skall gå under, men du förblir. De skall alla nötas ut som en klädnad, du skall förvandla dem som man byter kläder, och de försvinner. 28 Men du är densamme och dina år har inget slut.

1 Mosebok 1:1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.

1 Mosebok 5:1  Detta är boken om Adams fortsatta historia. När Gud skapade människor gjorde han dem lika Gud.

2 Mosebok 31:17 Den är ett evigt tecken mellan mig ochIsraels barn, ty på sex dagar gjorde HERREN himmel och jord, men på sjunde dagen upphörde han med sitt arbete och vilade

5 Mosebok 4:32 Fråga tider som varit, tider som varit före dig, från den dag då Gud skapade människor på jorden, fråga från himlens ena ände till den andra: Har någonsin något så stort som detta skett eller har man hört talas om något som är detta likt?

2 Kungaboken 19:15 Och Hiskia bad till HERREN och sade: ” HERRE, Israels Gud, du som tronar på keruberna, endast du är Gud över alla riken på jorden. Du har gjort himmelen och jorden

Ps. 90:2 Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, ja, från evighet till evighet är du, Gud.

Ps. 148:5 Ja, de skall prisa HERRENS namn, ty han befallde och de blev skapade

Ps. 115:16 Himlen är HERRENS himmel och jorden har han givit åt människors barn.

Predikaren 7:30 Se, endast detta har jag funnit att Gud skapade människorna rättsinniga. Men sedan har de tänkt ut många onda planer.

Nehemja 9:6 Du ensam är Herren. Du gjorde himlarna och himlarnas himmel och hela deras härskara, jorden och allt som är på den, haven och allt som är i dem, och du håller dem alla vid liv. Himlens härskara tillber dig.

Jesaja 37:16 ” HERRE Sebaot, Israels Gud, du som tronar på keruberna, endast du är Gud över alla riken på jorden. Du har gjort himmelen och jorden.

Jesaja 42: 5 Så säger Gud, Herren, han som har skapat himlen och spänt ut den, han som har utbrett jorden med allt som växer där, han som har givit liv åt folket som bor där och ande åt dem som vandrar på den. — 8 Jag är Herren, det är mitt namn. Jag ger inte min ära åt någon annan eller mitt lov åt avgudabilder.

Jeremia 10:11 Så skall ni säga till dem: De gudar som inte har gjort himmel och jord skall utrotas från jorden och inte finnas kvar under himlen.

Jeremia 23:24 Eller kan någon gömma sig på ett så hemligt ställe att jag inte skulle se honom? säger HERREN. Är inte jag den som uppfyller himmel och jord? säger HERREN.

Hesekiel 28:13 I Eden, Guds lustgård, var du, höljd i alla slags ädelstenar: karneol, topas och kalcedon, krysolit, onyx och jaspis, safir, karbunkel och smaragd. Med guld var dina tamburiner och flöjter utsmyckade, framställda den dag du skapades.—15 Du var fullkomlig på alla dina vägar från den dag då du skapades, till dess att orättfärdighet blev funnen hos dig.

Markus 13:19 Ty det skall i de dagarna komma en sådan nöd att något liknande inte har förekommit sedan Gud i begynnelsen skapade världen, och inte heller skall komma.

Apg: 4:24 När de hörde det, ropade de endräktigt till Gud och bad: “Herre, du som har skapat himmel, jord och hav och allt som är i dem, 25 du har sagt genom den helige Ande, som talade genom vår fader David, din tjänare:Varför upprörs hedningarna och tänker folken ut meningslösa planer?26 Jordens kungar träder upp, och furstarna gaddar sig samman mot Herren och hans Smorde.

Apostlagärningarna 14:15 “Människor, vad är det ni gör? Vi är människor som ni. Vi predikar för er det glada budskapet att ni skall omvända er från dessa avgudar till den levande Guden, som har skapat himmel, jord och hav och allt som är i dem.

Apostlagärningarna 17:24 Gud är den som har skapat världen och allt som är i den. Han som är Herre över himmel och jord bor inte i tempel som är gjorda av människohand.

Ef 3:Jag, den ringaste av alla heliga, har fått denna nåd att bland hedningarna predika evangeliet om Kristi outgrundliga rikedom och att upplysa alla om hur den hemlighet förvaltas, som från evighet har varit dold i Gud, alltings Skapare.

Hebr. 3: Men Jesus är värd mycket större ära än Mose, liksom byggmästaren är värd större heder än själva huset. Varje hus är byggt av någon, men Gud är den som har byggt alltMose var betrodd som tjänare i hela Guds hus för att vittna om det som senare skulle förkunnas. Men Kristus är betrodd som Son att råda över Guds hus, och hans hus är vi, när vi håller fast vid vår frimodighet och vårt hopp som vi berömmer oss av.

Upp.4:8 “Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer.”Och när dessa väsen prisar, ärar och tackar honom som sitter på tronen och som lever i evigheternas evigheter, 10 då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheternas evigheter. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger:11 “Du, vår Herre och Gud, är värdig att ta emot pris, ära och makt, ty du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat.”

Upp.14:Och jag såg en annan ängel flyga högst uppe på himlen. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för dem som bor på jorden, för alla folk och stammar och språk och folkslag. Han sade med hög röst: “Frukta Gud och ge honom äran, ty stunden för hans dom har kommit. Tillbe honom som har skapat himlen och jorden, havet och vattenkällorna.”

Vi är alltså tillsagda att TILLBE honom som är alltings skapare, och vi vet alltså att det är JESUS som alltså måse vara JAHVE.

Jesus är Gud

1 Joh 5:20 Och vi veta att Guds Son har kommit och givit oss förstånd, så att vi kunna känna den Sanne; och vi äro i den Sanne, i hans Son, Jesus Kristus. DENNE ÄR DEN SANNE GUDEN och evigt liv.

Joh 14:9Jesus svarade honom: »Så lång tid har jag varit hos eder, och du har icke lärt känna mig, Filippus? Den som har sett mig, han har sett Fadern. Huru kan du då säga: ‘Låt oss se Fadern’?  10Tror du icke att jag är i Fadern, och att Fadern är i mig? De ord jag talar till eder talar jag icke av mig själv. Och gärningarna, dem gör Fadern, som bor i mig; de äro hans verk.11Tron mig; jag är i Fadern, och Fadern i mig. Varom icke, så tron för själva gärningarnas skull. 12Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Den som tror på mig, han skall ock själv göra de gärningar som jag gör; och ännu större än dessa skall han göra. Ty jag går till Fadern, 13och vadhelst I bedjen om i mitt namn, det skall jag göra, på det att Fadern må bliva förhärligad i Sonen.

Rom 9:4De äro ju israeliter, dem tillhöra barnaskapet och härligheten och förbunden och lagstiftningen och tempeltjänsten och löftena. 5Dem tillhöra ock fäderna, och från dem är Kristus kommen efter köttet, han som är över allting, GUD, högtlovad i evighet, amen.

Titus 2:13 medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Hebr. 1Till vilken av änglarna har Gud någonsin sagt: Du är min Son, jag har i dag fött dig? Eller: Jag skall vara hans Fader, och han skall vara min Son?Och när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han också: Alla Guds änglar skall tillbe honom.Om änglarna säger han: Han gör sina änglar till vindar och sina tjänare till eldslågor.Men om Sonen säger han: Gud, din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira.9 Du älskar rättfärdighet och hatar orättfärdighet. Därför, Gud, har din Gud smort dig med glädjens olja mer än dina medbröder.

Fil 5:5 Var så till sinnes som Kristus Jesus var.6 Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte 7 utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa 8 ödmjukade sig och blev lydig ända till döden – döden på korset.  9 Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, 10 för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden  och under jorden, 11 och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren

Jes.40:1 Trösta, trösta mitt folk! säger er GUD.2 Tala ljuvligt till Jerusalem och förkunna för det att dess vedermöda är slut–.3 En röst ropar i öknen: “Bered väg för Herren, bana en jämn väg i ödemarken för vår GUD (Yahve).

Matt. 3:1 Vid den tiden trädde Johannes Döparen fram och predikade i Judeens öken 2 och sade: “Omvänd er, ty himmelriket är nära.” 3 OM HONOM heter det hos profeten JESAJA: En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för HONOM!

Även Jesus ska tillbes eftersom alla ska böja knän inför honom och alla ska bekänna att Jesus är HERREN. Bibeln säger att det endast finns EN Herre, men Jesus kallas Herre, och till och med Herrarnas Herre i Bibeln. Till DET YTTRE var han som en människa? Det visar att människoskalet utgav honom att vara en människa såsom oss, men hans ursprung och egenskap är och kommer alltid att vara GUD. Bibeln varnar för att det finns villolärare som, tvärt emot vad Johannes säger i sin inledning av sitt evangelium (ordet blev KÖTT och levde ibland oss), påstår att Jesus INTE har kommit i köttet. Dessa villolärare kanske säger att Jesus ENDAST varit ingenting annat än kött, i stället för att han “blev” kött, och därmed mena att Jesus alltid bara varit en vanlig människa och inte Gud.  Men Bibeln lär att alltså att Jesus var med Fadern ifrån begynnelsen (alltså alltid) och BLEV kött. Det står att han TILL DET YTTRE var SOM en människa. Varje försök att beröva Jesus på sin gudom är antikrists ande. Antikrist är, som det låter på namnet, “emot Jesus”, så den anden vägrar att acceptera att Jesus är Gud och berövar honom den rättmätiga äran. Ändå var det därför som fariséerna ville döda Jesus. För att han sade sig vara Gud!

1 Johannesbrevet 4:2 Därpå skolen I känna igen Guds Ande: var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus, KOMMEN i köttet, han är av Gud;

2 Johannesbrevet 1:7 Ty många villolärare hava gått ut i världen, vilka icke bekänna att Jesus är Kristus, som skulle komma i köttet; en sådan är Villoläraren och Antikrist.

Johannes 10:33 Judarna svarade honom: »Det är icke för någon god gärnings skull som vi vilja stena dig, utan därför att du hädar och gör dig själv till Gud, du som är en människa 

Jesus Kristus var med israeliterna i Exodus

1 Kor. 10:10 Bröder, jag vill ni skall veta att alla våra fäder var under molnskyn och att alla gick genom havet. Alla blev i molnskyn och i havet döpta till Mose.Alla åt samma andliga mat och alla drack samma andliga dryck. De drack ur en andlig klippa som följde dem, och den klippan var Kristus. Men de flesta av dem hade Gud inte behag till. De föll och låg kringspridda i öknen.Det som hände dem har blivit ett varnande exempel för oss, för att inte vi liksom de skall ha begär till det onda. Bli inte heller avgudadyrkare som en del av dem. Det står ju skrivet: Folket satte sig ner för att äta och dricka och steg upp för att dansa. Låt oss inte heller begå otukt, som en del av dem gjorde, och därför föll tjugotretusen på en enda dag. Och låt oss inte fresta Kristus, som en del av dem gjorde, de dödades av ormar.

5 thoughts on “Allting är skapat av JESUS Kristus, och allting är skapat av GUD

  1. Med verserna i Uppenbarelseboken 21:3-7 har mitt lilla förstånd fattat att Jesus (YeHoshuWaH) är Gud Faders fullhet förkroppsligat. Möjligt att detta ej är korrekt uppfattat från min sida samtidigt en mängd andra uttalanden från biblen styrker detta. Oavsett intrassling i treenigheter eller inte så kvarstår faktum att inget annat namn gäller än Jesus i nya testamentet.
    mvh norrland.

    Like

    • Hej där!
      Ja, Jesus är Gud förkroppsligad, vilket vi kan se i Kol 2:9, så rätt uppfattat. Fantastiskt! Tänk att Jesus kom till världen för att dö för oss så att vi kan ha evigt liv.
      GBU

      Like

  2. Ja du Annika, det finns de som menar att Jesus inte är Gud, utan ett sändebud.
    MFS lär ut denna förnekels och det finns en man vid namn Glenn —–som utförligt skrivit om detta.

    ——

    Om du orkar kan du läsa alla styckena, de är ett totalt sågande av din och mångas syn på Jesus som Gud.

    Bra att du skriver om detta, har för mig att jag bad dig om det!

    Bb

    Like

    • Hej Björn
      Jag har fortfarande inte slutfört det dokument som jag började på vad gäller Treenigheten, eftersom det är ganska många verser att gå igenom, men det fanns mycket bevis för treenigheten även i det senast inlägget 🙂
      GVD

      Like

Leave a comment